
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kabul edilen yeni kanun teklifiyle birlikte, kripto varlık hizmet sağlayıcılarına önemli düzenlemeler getirildi. Artık bu hizmet sağlayıcıları, faaliyetlerine başlamadan önce Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) izin almaları zorunlu hale geldi. İzin almadan faaliyette bulunanlar ise hapis cezaları ve adli para cezaları ile karşı karşıya kalacaklar.
CİDDİ CEZA İHTİMALİ GETİRİLDİYeni düzenlemeyle, zimmet suçu işleyen kripto varlık hizmet sağlayıcıları ve yöneticileri, 8 ila 14 yıl arasında değişen hapis cezalarıyla cezalandırılabilecekler. Ayrıca yurt dışında yerleşik platformlar için üç aylık bir süre tanınarak, Türkiye'deki faaliyetlerini sonlandırmaları gerektiği belirtildi.
YATIRIMCI GÜVENİ VE ULUSLARARASI STANDARTLAR VURGULANDIUzmanlar, Türkiye'de sermaye piyasalarında 12 milyonun üzerinde bireysel yatırımcının bulunduğunu göz önünde bulundurarak, yeni düzenlemelerin yatırımcı güvenini artıracağı ve piyasada düzenin sağlanmasına katkı sağlayacağını vurguladılar. Kanunun ayrıca Türkiye'nin kripto varlık sektöründe uluslararası standartlara uyum sağlamasına da yardımcı olacağı belirtildi.