Kütahya Dumlupınar’daki orman yangını söndürüldü

Kütahya'nın Dumlupınar ilçesinde çıkan ve ekili arazilere de sıçrayan orman yangını, rüzgâra rağmen 5 saat süren yoğun müdahaleyle kontrol altına alındı. Yangınla ilgili motosikletli 4 şüpheli aranıyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2025 23:22
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2025 23:22

Kütahya'nın Dumlupınar ilçesi yakınlarındaki ormanlık alanda çıkan yangın, havadan ve karadan yapılan yaklaşık 5 saatlik müdahalenin ardından söndürüldü. Yangının çıkış nedeni olarak sabotaj ihtimali değerlendiriliyor.

ALEVLER 5 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI

Edinilen bilgiye göre, saat 18.00 sularında Tüneller Kovalıpınar Değirmenderesi mevkisindeki ormanlık alandan dumanların yükseldiğini gören vatandaşlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı çok sayıda arazöz ve Dumlupınar Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi.

Bölgede etkili olan rüzgara rağmen alevler, ekiplerin yoğun çabası sonucu yaklaşık 5 saatte kontrol altına alındı. Ekili tarım arazilerine de sıçradığı öğrenilen yangın bölgesinde soğutma çalışmalarının başladığı bildirildi. Kütahya Valisi Musa Işın ve AK Parti İl Başkanı Ceyda Çetin Erenler de yangın bölgesine gelerek yetkililerden bilgi aldı ve incelemelerde bulundu.

SABOTAJ ŞÜPHESİ: 4 MOTOSİKLETLİ ARANIYOR

Yangının kontrol altına alınmasının ardından çıkış nedenine yönelik soruşturma başlatıldı. Güvenlik güçleri, yangını çıkardıkları iddia edilen ve bölgede görüldükleri belirtilen motosikletli 4 şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.