
Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin, eski belediye başkanı ve milletvekili İsmail Erdem’e hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.
İddianameye göre, Yeğin'in yaptığı açıklamalar nedeniyle hakkında hakaret suçlamasıyla soruşturma başlatıldığı belirtildi.
YEĞİN: "HER ŞEYİ ANLATIRIZ"Yeğin, hakkındaki iddianameyi sosyal medya ve haber sitelerinden öğrendiğini belirterek şu açıklamayı yaptı:
"Dün sosyal medyadan ve haber sitelerinden öğrendim hakkımda soruşturma açıldığını. Gider her şeyi anlatırız. Sancaktepe’nin nasıl parsel parsel satıldığını, belediye başkanının çocuklarına kurduğu rant düzenini, yağmalanan bir ilçenin hikayesini anlatır geliriz.
Yüreğinizi ferah tutun dostlar. Biz işimize bakacağız ve Sancaktepe’nin her bir ferdine gece gündüz hizmet etmekten asla vazgeçmeyeceğiz."
SORUŞTURMA SÜRECİ DEVAM EDİYORİddianamenin mahkeme tarafından kabul edilmesi halinde Alper Yeğin hakkında yargılama süreci başlayacak. Soruşturma süreciyle ilgili gelişmeler önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.