Spor Camiasından 15 Temmuz mesajları: “Demokrasiye sahip çıkmaya devam edeceğiz”

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 9. yıl dönümünde spor camiası, yayımladığı mesajlarla tek yürek oldu. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başta olmak üzere birçok federasyon ve Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor gibi kulüpler, hain darbe girişimini kınayarak şehitleri andı ve gazilere şükranlarını sundu.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2025 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2025 14:49

15 Temmuz hain darbe girişiminin 9. yıl dönümünde, Türkiye'deki spor kulüpleri ve federasyonları, Demokrasi ve Milli Birlik Günü'ne özel anma mesajları yayımladı. Sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarda, demokrasinin önemine ve milli iradeye vurgu yapıldı.

FEDERASYONLARDAN BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), mesajında "15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nde, hain darbe girişimine karşı canlarını hiçe sayarak şehit düşen tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyor; milletimize şükranlarımızı sunuyoruz" ifadelerini kullandı. TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğine dikkat çekerek, "Milletimizin demokrasiye olan sarsılmaz inancı tüm dünyaya ilan edildi" dedi.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu ise "15 Temmuz, milletimizin bağımsızlığına, birliğine ve demokrasisine yönelen hain darbe girişimine karşı tarihe altın harflerle yazılan bir direnişin adıdır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliğinde milletimiz, FETÖ’nün alçakça planını canı pahasına bertaraf ederek dünyaya örnek olacak bir demokrasi destanı ortaya koymuştur. Milletimizin o gece ortaya koyduğu kararlılık, birlik ve beraberlik ruhu, ülkemizin geleceğine ışık tutmaya devam etmektedir. Her şartta ve her durumda milli iradeye sahip çıkma azmi, bu toprakların en büyük teminatıdır. Bu anlamlı günde, vatanımız uğruna şehit düşen tüm kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle anıyor, gazilerimize saygılarımı sunuyorum. Demokrasiye sahip çıkan aziz milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Türkiye Atletizm Federasyonu

"15 Temmuz 2016 gecesi, ülkemizin demokrasisine, milli iradesine ve bağımsızlığına yönelik gerçekleştirilen hain darbe girişimi, aziz milletimizin eşsiz cesareti, kararlı duruşu ve sarsılmaz inancıyla bertaraf edilmiştir. O gece gösterilen direniş, sadece bir darbe girişiminin püskürtülmesi değil, aynı zamanda birlik ve beraberliğimizin, vatan sevgimizin ve millet iradesinin hiçbir güç karşısında boyun eğmeyeceğinin güçlü bir ilanıdır. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle, vatan uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum."

Türkiye Hentbol Federasyonu

"15 Temmuz 2016’da milletimizin birlik ve beraberliğine yönelik gerçekleştirilen hain darbe girişimini bir kez daha kınıyoruz. Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde, ülkemiz uğruna can veren aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi ise saygı ve şükranla anıyor; sağlıklı ve uzun ömürler diliyoruz."

Türkiye Judo Federasyonu

"Türkiye Judo Federasyonu olarak, 15 Temmuz gecesi, demokrasimize, bağımsızlığımıza ve milletimizin hür iradesine kasteden hain darbe girişimine karşı durarak vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi şükranla yad ediyoruz."

DÖRT BÜYÜKLERDEN 15 TEMMUZ MESAJLARI

Fenerbahçe, yayımladığı mesajda 15 Temmuz darbe girişimini kulübün yaşadığı 3 Temmuz 2011 sürecine bağlayarak, "Kamu bürokrasisinin kritik noktalarına ve kahraman Türk ordusunun komuta kademelerine sızan FETÖ tarafından ortaya konan 15 Temmuz hain darbe girişiminin 9. yılı. Ülkemizin varlığına kasteden bu hain girişim, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, devletimiz ve milletimizin birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuyla aşıldı; Yüce Türk milleti, ülkesinin asla esir edilemeyeceğini, Türk milletine asla diz çöktürülemeyeceğini herkese gösterdi. Türk milletinin karşısına çıkmayı göze alamayan FETÖ gölgesindeki hainler, 3 Temmuz 2011’de Fenerbahçemizin dik duruşuyla nasıl yerle yeksan olduysa; 15 Temmuz’da da devletimiz ve milletimizin vatanperver duruşuyla darmadağın oldular. Bu millet, tarihte olduğu gibi bugün ve yarınlarda da kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla Atamızın emaneti olan bu kıymetli vatanın birlik ve beraberliğine ihanet edenlerle mücadeleden bir adım geri durmayacak. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde, vatanımız için canlarını ortaya koyan tüm şehitlerimize rahmet, milletimize baş sağlığı diliyor; gazilerimizi saygıyla anıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Galatasaray, "Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini hedef alan hain darbe girişiminin 9. yılında demokrasi şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz" mesajını paylaştı.

Beşiktaş, "Hain darbe girişimine karşı dimdik duran milletimize şükranlarımızı sunar, şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şifalar dileriz" dedi.

Trabzonspor ise "FETÖ’nün hain darbe girişimine karşı vatanı uğruna şehit düşen tüm kahramanlarımızı, saygı ve minnetle anıyoruz" mesajını yayımladı.