
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, Tokat dün tarihinin en sıcak günlerinden birini yaşadı. Kentte hava sıcaklığı 47,2 derece olarak ölçülerek son 90 yılın en yüksek sıcaklık değeri olarak kayıtlara geçti. Bu yeni rekor, tam 25 yıl önce, 30 Temmuz 2000'de 45 derece olarak ölçülen bir önceki rekoru da geride bırakmış oldu.
SOKAKLAR BOŞ KALDI, VATANDAŞLAR EVE KAPANDIKavurucu sıcak hava, kentteki günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Özellikle öğle saatlerinde cadde ve sokaklar adeta boş kalırken, Tokatlılar zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayarak evlerine ve serin yerlere sığındı. Kent sakinleri, uzun yıllardır böylesine bunaltıcı bir sıcakla karşılaşmadıklarını dile getirdi.
Aşırı sıcaklara daha fazla dayanamayan bir esnafın bulduğu serinleme yöntemi ise tebessüm ettirdi. Dükkanının önüne çektiği hortumla kendini tazyikli suya tutan esnaf, bir nebze olsun serinlemeye çalıştı. Çevredeki vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedilen o anlar, sıcak havanın insanlar üzerindeki etkisini gözler önüne serdi.