Türkiye ve dünya gündeminde neler var?

Türkiye ve dünya gündemi, lider programları, etkinlikler ile bir bakışta bugünün gündemi.

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2023 09:11
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2023 09:11
ilkhaber-gazetesi.com

1- Büyük Zafer'in 101. yıl dönümü

- 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, yurtta, KKTC'de ve dış temsilciliklerde törenlerle kutlanıyor.

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anıtkabir'i ziyaret edecek, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı tebriklerini kabul edecek.

- Erdoğan, Kara Harp Okulu'nda Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'ne katılacak, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 30 Ağustos Zafer Bayramı konserini izleyecek.

(Ankara/11.00/13.00/17.00/20.00)  

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'de düzenlenecek resmi törene iştirak edecek.

(Ankara/11.00)  

- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Zafertepe'de düzenlenecek 30 Ağustos Zafer Bayramı 101. yıl törenlerine katılacak.

(Kütahya/14.30)  

2- CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Söke ilçesinde belediyeyi ziyaret edecek, Aydın Büyükşehir Belediyesinin ilçedeki toplu temel atma töreninin ardından, Büyükşehir Belediyesine ziyarette bulunacak ve fener alayına katılacak.

(Aydın/16.30-19.00)  

EKONOMİ FİNANS

1- Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, Etimesgut Havalimanı'nda kapılarını açacak.

- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TEKNOFEST açılış törenine katılacak.

(Ankara/09.00/14.30)  

SPOR

1- CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası'nın çeyrek final mücadelesi Belçika'da tamamlanacak. A Milli Kadın Voleybol Takımı, Polonya ile karşılaşacak.

(Brüksel/18.00)  

2- A Milli Erkek Voleybol Takımı'nın CEV Erkekler Avrupa Voleybol Şampiyonası'ndaki mücadelesi başlayacak. Milliler, İsrail'deki D Grubu mücadelesinde ilk maçını Fransa ile oynayacak.

(Tel Aviv/17.00)  

3- Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ve bir futbolcu, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nin play-off turu rövanşında Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımıyla iç sahada 31 Ağustos Perşembe günü yapacakları maça ilişkin BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlenecek basın toplantısında soruları cevaplayacak; takım son çalışmasını da tesislerinde yapacak.

(İstanbul/18.30/19.00)  

4- Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ve takımdan bir futbolcu, UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunun rövanşında Hollanda'nın Twente takımıyla deplasmanda yapacakları maç öncesi De Grolsch Veste Stadı'nda gerçekleştirilecek basın toplantısında soruları yanıtlayacak; sarı-lacivertli takım son çalışmasına statta çıkacak.

(Enschede/19.30/20.00)  

5- Adana Demirspor Teknik Direktörü Patrick Kluivert ve bir futbolcu, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nin play-off turu rövanşında Belçika ekibi Genk'le iç sahada yapılacak maç öncesi Yeni Adana Stadı'nda düzenlenecek basın toplantısında soruları cevaplayacak; takım son çalışmasına kulüp tesislerinde çıkacak.

(Adana/19.00/20.00)  

6- Teniste sezonun son grand slam turnuvası ABD Açık'ta ana tablo mücadelesi sürüyor.

(New York)