
Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, TVA ekranlarında yayımlanan “Konsey” programına katılarak kentin asayiş, eğitim ve imar konularındaki çalışmaları aktardı. Program sunucu İlhan Geyik’in moderatörlüğünde gerçekleşirken, gazeteciler Özcan Aladağ, Zeki Kızılkaya ve Ramazan Akyürek sorularıyla tartışmaya katkı sağladı. Vali Köşger, merkezi yönetimin sunduğu imkanlarla Adana’nın sorunlarını çözmeye ve geleceğini inşa etmeye yönelik yürütülen çalışmalara değinerek, “Ben inanıyorum ki, Adana gelecekte yeniden Türkiye’nin 4. büyük şehri olacak” ifadelerini kullandı.
Şehirde asayiş olaylarında ciddi anlamda azalmaların görüldüğünü kaydeden Vali Köşger, uyuşturucu illeti ile ciddi anlamda mücadele ettiklerini belirtti. Uyuşturucu konusunda gençleri korumak adına ailelere de büyük sorumlulukların düştüğünü söyleyen Vali Köşger, alınan tedbirler konusunda Adanalıları aydınlattı. Şehirde kanunsuzluğa izin verilmediğini belirten Köşger, ‘Bir kanunsuzluğa müsaade ederseniz, başkaca bir kanunsuzluk onun devamında gelir. Bu nedenle kararlı bir şekilde olayların üzerine giderek hiçbir kanunsuzluğa izin vermiyoruz’ açıklamalarında bulundu.
“Adana’daki kaçak yapılar kısa sürede yıkılacak”Özellikle Karataş ilçesindeki hazine arazilerinin işgal edilmesi örneğinden hareketle il genelinde işgaller yöntemiyle kaçak yapıların yer almasıyla ilgili bir soru üzerine Adana’daki bu tür kaçak yapıların yıkılacağını, öncelikli bir envanter çıkarılıp tüm kurumların ne kadar yerlerinin işgal edildiklerinin belirlendiğini söyleyen Köşger, ‘Tebligat gönderip gereğini yapıyoruz. Hazine ve kamunun arazilerini kimseye kaçak yapmaları konusunda izin verilmeyecektir. Kısa zamanda yıkımlar başlar’ dedi.
Eğitim takvimi öncesi Adana’da hazırlıklar tamamlanıyorAdana Valisi Köşger, milli eğitimin eğitim ve öğretime başlama takvimi nedeniyle günlerin sayılı olduğu bir ortamda tüm hazırlıkların yapıldığını, tüm kamu kurumlarının koordineli bir şekilde çalışarak il genelinde şehrin aciliyeti gerektiren tüm konularına kararlıkla gidilerek çözümlenmeye çalıştığını söyledi.
Adana Türkiye’nin 4. büyük kenti olacak
Adana’nın gastronomi şehri olduğunu kaydeden Vali Köşger, Lezzet Festivali ile ilgili hazırlıkların aralıksız sürdüğünü belirtti. Adana’nın yakın tarihte tüm dinamiklerinin ayağa kalkarak kalkınma hamlesi içinde güçleneceğine inandığını söyleyen Adana Valisi Köşger, ‘Bu şehir inanıyorum ki Türkiye’nin 4.büyük kenti olacaktır. Ben buna inanıyorum. Tüm Adanalılar da buna inanarak el birliği etsinler’ açıklamalarında bulundu.