Ali Alphan, “Futbolun Simsarları ve Amigolar” kitabını tanıttı

Emekli bankacı ve yazar Ali Alphan, yeni kitabı “Futbolun Simsarları ve Amigolar” tanıtımını gerçekleştirdi. Eser, futbolun geçmişi, günümüzü ve yönetim sorunlarını ele alıyor, eski futbolcuların öyküleriyle spor dünyasına ışık tutuyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2025 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2025 14:24

Yapı Kredi Bankası'nın Adana şubelerinde farklı kademelerde uzun yıllar görev yaptıktan sonra emekli olan Ali Alphan, yazın hayatına adım attığı eserleriyle dikkat çekmeye devam ediyor. Daha önce “442 Sokak Mavi Kapı” adlı romanıyla okurlarla buluşan Alphan, kaleme aldığı eseri “Futbolun Simsarları ve Amigolar” kitabını, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen etkinlikte tanıttı.

Etkinliğe Alphan’ın ailesi, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, gazeteciler ve kitapta isimleri yer alanların da aralarında olduğu Adana spor camiasından çok sayıda davetli katıldı.

Alphan, yaptığı konuşmada, uzun süredir futbol üzerine düşüncelerini ve tespitlerini bu kitapta toplamaya çalıştığını söyledi.

“Futbolun Simsarları ve Amigolar” kitabında amatör sporculardan profesyonel sporculara, stadyumdan kaçış hikâyelerinden Deli Hüseyin'e, amigolardan Adana’nın köklü kulüpleri Adana Demirspor ve Adanaspor'a kadar değindiğini ifade eden Alphan, “En önemlisi ise son yıllarda futbolun haksız kazanç sağlayanlar tarafından yönetilmesi hamleleri, kitabımın satır aralarında yer buldu. Daha da ötesi amatör bir futbolsever olarak futbol ve spor üzerine kanayan ve kangren olmuş yapıların ipliğini pazara çıkarmak benim için önemliydi.”

Kaleme aldığı "Yazmak Hıçkırık Gibidir Tutunca Bırakamazsın" adlı yeni eserinden de bahseden Alphan, “Tanıtımını yapmaya hazırlandığım bu kitabımda da ‘yazmanın bir tutku olduğunu ve hıçkırık gibi tutunca bırakamama’ halini yansıtmaya çalıştım. Bu bağlamda kitabımda Türkiye gerçekleri yanında Adana özelinde zülfüyâra dokunmak isteğim konular öne çıktı. Böylece heybemde yer alan birikimlerimi, kitabımda yansıtmaya çalıştım” ifadelerini kullandı.

Eserini okurların beğenisine ve değerlendirmesine sunmak için Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde Adana'nın basın emekçileri, arkadaşları ve dostlarıyla bir arada olmak istediğini dile getiren Alphan, “Bizleri bugünde yalnız bırakmayan ÇGC Başkanı Cafer Esendemir'e, ÇGC yöneticilerine ve spor dostu arkadaşlarıma gösterdikleri yakın ilgiden dolayı teşekkür ederim” dedi.

Etkinliğe katılanlara kitabını imzalayan Alphan, “Yazmak Hıçkırık Gibidir! Tutunca Bırakamazsın” adlı eserlerini de Yapı Kredi Bankası A.Ş. Emeklileri Sosyal Yardımlaşma Derneği Adana Şubesi’nde yapacak.