
Adana’da yaz aylarında sıcaklıkların artması ve tatil döneminin başlamasıyla birlikte kültür-sanat faaliyetleri durağanlaşırken, Altınoran Düşünce ve Sanat Derneği yazı dolu dolu geçirecek bir etkinlik programı hazırladı. Dernek yöneticileri, “Altınoran Yaz Buluşmaları” başlığıyla, 2025 Haziran sonundan Temmuz sonuna kadar farklı etkinliklerle sanatseverleri bir araya getirmeyi planladı.
Yaz buluşmalarının ilki, Muse Art Collective salonunda gerçekleşti. Adana’nın iki eskimeyen fotoğrafçısı İsmail Ökke ve Mehmet Dilci’nin “İki Bilge Bir Göz” isimli fotoğrafları, burada yeniden sergilendi. Serginin açılışına sanat çevreleri yoğun ilgi gösterdi.
Altın Oran Düşünce ve Sanat Derneği Başkanı Yaşar Ateşoğlu, Ökke ve Dilci’nin, bu etkinlikte çocuk ruhlarını yitirmeden dünyaya nasıl farklı açılardan baktıklarını, ürettikleri eserleriyle birlikte anlattıklarını söyledi. Ateşoğlu, “Sürpriz konuğumuz ise Adana’nın yetiştirdiği dünyaca tanınan neyzenimiz Omer Faruk Tekbilek oldu. Tekbilek, kavalıyla küçük bir dinleti verme nezaketini gösterdi. Yine dolu dolu bir akşam yaşamanın mutluluğunu hissettik. Katılım sağlayan konuklarımıza, İsmail Ökke, Mehmet Dilci ve Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu‘na sonsuz teşekkür ederim” dedi.
Etkinlikler kapsamında 30 Haziran’da LÖSEV ile Sanat Okulu iş birliğiyle Altınoran Sanat Okulu’nun ikinci dönemi, 26-27 Temmuz tarihlerinde ise bilim ve kültür gezisi kapsamında Anadoluvius Fosili ziyareti gerçekleştirilecek. Bu gezide ayrıca Hititlerden kalma 4 bin yıllık tuz madenleri de ziyaret edilecek.