
36. Ankara Uluslararası Film Festivali'nin Devlet Tiyatroları Şinasi Sahnesi'nde düzenlenen açılış töreninde Onur Ödülleri sahiplerini buldu. Gecede "Aziz Nesin Emek Ödülü" sinema ve tiyatro sanatçısı Zuhal Olcay'a takdim edildi. Olcay, tiyatro oyunu dolayısıyla törene bir video mesajla katıldı.
"Sanat Çınarı Ödülü" ise usta tiyatro ve sinema sanatçısı Rutkay Aziz'e verildi. Aziz, ödülünü Festival Direktörü İrfan Demirkol'dan aldı.
Gecede "Vakıf Onur Ödülleri" ise oyuncu Demet Evgar ve yönetmen Selman Nacar'a takdim edildi. Demet Evgar, dizi seti yoğunluğu nedeniyle festivale bir video mesaj göndererek teşekkürlerini iletti. Yönetmen Selman Nacar ise ödülünü oyuncu Fadik Sevin Atasoy'un elinden aldı.
Törende "Kitle İletişim Ödülü" Sinematek/Sinema Evi'ne verilirken, festivalin afişini tasarlayan Atay Erol'a da teşekkür plaketi sunuldu.
AÇILIŞ TÖRENİNDE HÜZÜN VE ANMAKültür ve Turizm Bakanlığı destekleriyle Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfınca düzenlenen festivalin açılış törenine hüzün damga vurdu. Sunuculuğunu Gülay Afşar'ın yaptığı tören, Gürcistan'da askeri kargo uçağının düşmesi sonucu 20 askerin şehit olması dolayısıyla hüzünlü başladı. Katılımcılar, şehitlerin anısı için bir dakikalık saygı duruşuna davet edildi. Törende ayrıca, geçen yıl hayatını kaybeden festivalin 22 yıllık başkanı İnci Demirkol da anıldı.
DESTEK VEREN KURUMLARA PLAKETTörende, festivale verdikleri destek dolayısıyla Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı ve Sinema Genel Müdürü Birol Güven'e teşekkür plaketi takdim edildi. Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner ve sanatçı Emel Göksu'nun da katıldığı törende, destek veren diğer kurumlara da plaket verildi.
17 ÜLKEDEN 55 FİLM GÖSTERİLECEK21 Kasım'a kadar sürecek olan 36. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde, 17 ülkeden 59 yönetmenin toplam 55 filmi sinemaseverlerle buluşacak. "Ulusal Uzun Film", "Belgesel" ve "Ulusal Kısa Film" yarışmalarının da düzenleneceği festival, Kızılay Büyülü Fener Sineması'nda yapılacak.