
Kocaeli'nin Darıca ilçesinde bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek olan Uluslararası Darıca Kısa Film Yarışması, sinemaseverleri ve genç yönetmenleri "Aile ve Yapay Zeka" teması altında buluşturmaya hazırlanıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın destekleriyle düzenlenen yarışma, teknolojinin aile yapıları üzerindeki etkisini sinemanın diliyle sorgulamayı amaçlıyor.
TEMA "AİLE VE YAPAY ZEKA", BİRİNCİYE 125 BİN TL ÖDÜLYarışma, geleneksel aile değerleri ile geleceğin teknolojik dünyası arasındaki dengeyi irdeleyen kısa filmleri bekliyor. Toplumsal değerlerin sinema aracılığıyla beyaz perdeye aktarılacağı yarışmada, dereceye giren filmlere toplamda 400 bin TL ödül verilecek. Ödül dağılımı şu şekilde:
Birincilik Ödülü: 125 bin TL
İkincilik Ödülü: 100 bin TL
Üçüncülük Ödülü: 75 bin TL
Mansiyon Ödülü: 50 bin TL
2025 Aile Yılı Özel Ödülü: 50 bin TL
Yarışmaya katılmak isteyen sinemacılar için son başvuru tarihi 15 Ağustos 2025 olarak açıklandı.
KAYMAKAM KARA: "GENÇLERDEN MEYDAN OKUMA BEKLİYORUZ"Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, yarışmanın temasının önemine dikkat çekerek sinemacıları davet etti. Kara, "Bu senenin teması aile ve yapay zeka. Dolayısıyla çağımızın iki temel sorunu. Teknolojinin geliştiği çağda, aile kavramı nasıl değişiyor, sizler nasıl bir cevap verebilirsiniz; filmlerinize bu konuyu yansıtmanızı bekliyoruz. Gençlerden beklediğimiz meydan okuma, iyi bir hazırlık yapmaları" dedi.
JÜRİ ÜYESİ HÜLYA KOÇYİĞİT: "KISA FİLMLER SİNEMAMIZIN ZENGİNLİĞİDİR"Yarışmanın jüri koltuğunda bu yıl Türk sinemasının usta ismi Hülya Koçyiğit de yer alacak. Kısa filmlerin önemini vurgulayan Koçyiğit, "Kısa filmler sinemamızın zenginliğidir. Bu zenginliğin desteklenmesini çok değerli buluyorum. Başvuru yapacak tüm sinemacılara başarılar diliyor ve izleyeceğim filmleri heyecan ile bekliyorum" ifadelerini kullandı.