
Türk Halk Müziği’nin önde gelen isimlerinden Yavuz Bingöl, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile MHP Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Ziyaret, Bahçeli’nin Alevi-Bektaşi toplumu için gerçekleştirdiği bir projeye odaklanırken, Bingöl sosyal medya üzerinden ziyarete ilişkin detayları paylaştı.
BİNGÖL: ZİYARETİN SEBEBİ BÜYÜK CEM EVİ PROJESİSanatçı Yavuz Bingöl, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ziyaretin nedenini netleştirdi. Alevi Bektaşi kökenli bir sanatçı olduğunu vurgulayan Bingöl, Bahçeli’nin 11 Ekim’de Hacı Bektaş’ta kendi arsası üzerinde inşa ettirerek hibe ettiği, dünyanın en büyük Cem Evi Külliyesi için teşekkürlerini iletmek üzere bu ziyarette bulunduğunu kaydetti.
Bingöl, “Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi makamında ziyaret ettim. Ben Alevi Bektaşi kökenli bir sanatçı olarak zatıalilerine teşekkür etmek için bu ziyarette bulundum. Çok güzel bir sohbetti. Ben kendisine tekrar teşekkür ediyorum, minnettarız Alevi Bektaşiler olarak” ifadelerini kullandı.
MAKAMDA DEYİŞ ÇALDI, BAĞLAMASINI HEDİYE ETTİMHP Genel Merkezi’nde gerçekleşen görüşmede, Yavuz Bingöl, Bahçeli için özel olarak hazırladığı bir Alevi deyişini bağlaması eşliğinde makamında seslendirdi. Bingöl, bu performansı sonrasında, çaldığı bağlamayı Genel Başkan Bahçeli’ye hediye ettiğini duyurdu.