Müge Anlı’ya Şok İtiraf: Mustafa Uzun ‘‘Bana deli raporu versinler yoksa bu işten sıyrılamam!’"

Kastamonu Bozkurt’ta kaybolan Huriye Helvacı ve oğlu Osman’ın cesetleri 9 gün sonra bulundu. Eski enişte Mustafa Uslu, elektronik kelepçe ile Müge Anlı’nın programına bağlanarak, psikolojik olarak zorlandığını ve yaşanan sürecin kendisi için kritik olduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2025 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2025 13:40

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde 2 Kasım’da kaybolan Huriye Helvacı (36) ve 5 yaşındaki oğlu Osman Helvacı, 9 gün süren aramanın ardından ormanlık alanda ölü bulundu. Olay ATV’de yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programında yeniden gündeme geldi.Eski enişte Mustafa Uslu, adli makamların kararıyla elektronik kelepçe takarak programa katıldı. Uslu’nun konumu, adli birimler tarafından anlık olarak takip ediliyor.

Olay öncesi Huriye Helvacı, yengesine “Kocaçam'a Mustafa’yla çay içmeye gidiyorum” demişti. Baba Bayram Helvacı, arama çalışmalarından sonuç alamayınca Müge Anlı’nın programına başvurdu. Canlı yayında anne ve çocuğun cansız bedenlerine ulaşıldı. Huriye ve Osman’ın kaybolmadan önce Uslu ile görüşmek üzere yola çıktığının anlaşılması, soruşturmayı Uslu üzerine yoğunlaştırdı.

İnebolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Mustafa Uslu hakkında denetimli serbestlik tedbiri uygulanmasına karar verildi. Program sırasında Uslu, psikolojik olarak zorlandığını ve sorular karşısında sıkıntı yaşadığını ifade etti. İddialar arasında ikinci bir telefon bağlantısının olabileceği de yer aldı; Uslu, “1 sene önce akıllı telefonumu sattım” dedi.

Eski enişte, Huriye Helvacı ile herhangi bir ilgisi olmadığını belirtirken, Müge Anlı, Uslu’nun açıklamasına yanıt olarak, “Ben yıllardır bu programı yapıyorum, sizin ilişkinizi anlayamadım. Bu programda ilk beşe girer” dedi.

Olayla ilgili adli süreçler ve soruşturma devam ediyor.