
Adana’da yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte orman yangınları riski arttı. Bu kapsamda Adana Valiliği, kent genelinde ormanlık alanlara girişlerin 31 Ekim 2025 tarihine kadar yasaklandığını açıkladı. Valilik, kararın orman yangınlarının önüne geçmek için alındığını vurguladı.
Piknik ve Mesire Alanlarına Kısıtlı SerbestlikAdana Valiliği’nin duyurusunda, tamamen yasak kapsamına alınan ormanlık bölgelerle birlikte, halkın yoğun olarak kullandığı mesire ve piknik alanlarına ilişkin düzenlemelere de yer verildi. Yasak kapsamına girmeyen belirli mesire alanlarının kontrollü şekilde kullanılabileceği belirtildi. Bu alanlarda ateş yakmak ve mangal yapmak gibi faaliyetlerin ise sıkı şekilde denetleneceği ifade edildi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, bölgede sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Rüzgar, düşük nem ve kuruyan bitki örtüsüyle birlikte yangın riski en üst seviyeye çıkmış durumda. Adana’da geçtiğimiz yıllarda yaşanan orman yangınları nedeniyle ciddi zararlar meydana gelmiş, binlerce hektarlık alan kül olmuştu.