
Adana'nın Seyhan ilçesinde geçtiğimiz günlerde infial yaratan silahlı saldırının failleri adalete teslim edildi. 3 Mart günü Mıdık Mahallesi'nde meydana gelen olayda, 39 yaşındaki PVC ustası Yusuf Çelik, iş yerinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu başından vurularak hayatını kaybetmişti. Cinayeti gerçekleştiren ve henüz 15 yaşında olan iki zanlı hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.
MOTOSİKLETLE GELİP KURŞUN YAĞDIRDILAROlay günü elde edilen kamera görüntüleri ve tanık ifadelerine göre, 15 yaşındaki H.H. idaresindeki motosikletle Yusuf Çelik'in çalıştığı iş yerinin önüne gelen şüpheliler, kan donduran bir planı devreye soktu. H.H. motosikleti kontrol ederken, arkasında oturan L.A., yanındaki tabancayla usta Yusuf Çelik'e defalarca ateş açtı. Başından ağır yaralanan Çelik, kaldırıldığı Seyhan Devlet Hastanesi'nde doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı. Hayatını kaybeden talihsiz ustanın cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından memleketi Mardin'de toprağa verildi.
CİNAYET BÜRO EKİPLERİ ARA SOKAKLARDA YAKALADIAdana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, saldırının ardından geniş çaplı teknik ve fiziki takip başlattı. Maskeli oldukları belirlenen saldırganların izini süren polis, L.A. ve H.H.'yi Barbaros Mahallesi'ndeki ara sokaklarda düzenlenen operasyonla kıskıvrak yakaladı. Olayda kullanılan suç aleti tabanca da zanlılarla birlikte ele geçirildi. Yaşları küçük olan şüpheliler, gerekli işlemler için Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.
Emniyetteki sorguları sırasında suçu itiraf ettikleri öne sürülen çocuk zanlıların ifadeleri dehşete düşürdü. İddiaya göre, suça sürüklenen çocuklar, Yusuf Çelik'in kendilerine daha önce küfür ettiğini ve bu nedenle saldırıyı gerçekleştirdiklerini savundu. Çocuk Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edilen L.A. ve H.H., nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.