
Adana merkezli 10 ilde Bayğaralar Organize Suç Örgütü’ne yönelik bu sabah düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 106 kişi gözaltına alındı. Adana İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, şüphelilerin 54 farklı suçtan sorumlu olduğu belirlendi.
Adana İl Emniyet Müdürlüğü, 10 ay süren titiz çalışmaların ardından Bayğaralar Organize Suç Örgütü’ne karşı sabah saatlerinde büyük bir operasyon gerçekleştirdi. Operasyon, Adana merkezli olmak üzere İzmir, Antalya, İstanbul, Trabzon, Van, Kilis, Bitlis, Ankara ve Kocaeli illerinde eş zamanlı olarak yapıldı.
Toplamda 403 adrese düzenlenen baskına 800 ekip ve 2 bin personel katıldı. Operasyonda 4 adet el yapımı patlayıcı, 27 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet AK-47 tüfeği, 2 adet otomatik tabanca ve 38 bin 915 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Ayrıca çok sayıda dijital materyal güvenlik güçleri tarafından incelenmek üzere toplandı.
Şüphelilerin; suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kasten öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama, uyuşturucu madde ticareti, silahlı tehdit, mala zarar verme, genel güvenliği kasten tehlikeye sokma, 6136 sayılı kanuna muhalefet, nitelikli yağma, haraç ve özel hayatın gizliliğini ihlal gibi toplam 54 ayrı suçtan sorumlu oldukları tespit edildi.