
Adana Valiliği, yılbaşı gecesi ve öncesinde vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla il genelinde uygulanacak güvenlik tedbirlerini kamuoyuyla paylaştı. Valilik açıklamasında, tüm birimlerin koordinasyon halinde çalışacağı belirtilirken, görev yapacak personele de kolaylıklar dilendi.
ADANA’DA YILBAŞI İÇİN GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİT.C. Adana Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, 2026 yılına girerken kent genelinde toplam 7 bin 977 personel görev yapacak. Emniyet, jandarma ve diğer güvenlik birimleri, olası olumsuzluklara karşı teyakkuz halinde olacak.
KARA, HAVA VE DENİZDE YOĞUN DENETİMAlınan tedbirler kapsamında güvenlik güçleri; 586 araç ve motosiklet, 145 araç ve motosiklet, 40 zırhlı araç, 11 zırhlı araç, 4 yüzer unsur, 2 İHA / SİHA, 15 drone, 1 helikopter ile sahada görev yapacak.
Ayrıca 9 dedektör köpek ve 5 özel tim de denetimlerde aktif rol alacak.
EMNİYET VE GÜVENLİK BİRİMLERİ TEYAKKUZDAValilik açıklamasında, özellikle kalabalık alanlar, meydanlar, eğlence mekanları, alışveriş merkezleri ve ana ulaşım güzergâhlarında güvenlik önlemlerinin artırıldığı vurgulandı. Polis ekiplerinin yanı sıra ilgili tüm kurumların yılbaşı süresince görev başında olacağı bildirildi.
VALİLİKTEN VATANDAŞLARA MESAJAdana Valiliği, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:
“Değerli hemşehrilerimiz; sizlerin yeni yılı huzur ve güven içerisinde karşılaması adına ilimiz genelinde gerekli tüm tedbirler alınmıştır. Bu süreçte görevi başında olacak personelimize kolaylıklar diliyor, tüm hemşehrilerimizin yeni yılını kutluyoruz.”