
İstanbul’un Büyükçekmece ilçesinde yaşanan olay, mahalle sakinlerini şoke etti. Celaliye Mahallesi’nde faaliyet gösteren bir kuyumcunun, iddiaya göre müşterilerinden yatırım vaadiyle topladığı para ve altınlarla bir gecede ortadan kaybolduğu ileri sürüldü. Dolandırıldıklarını söyleyen bazı vatandaşların polis ve savcılığa giderek şikayetçi olduğu öğrenildi.
ARA BAŞLIK – “Parayı aldı, altını sonra vereceğim dedi”Mağdurlardan Ercan Tiryaki, kuyumcunun kendisini nasıl kandırdığını şu sözlerle anlattı:
“Salı akşamı geldim, gram altın istedim. ‘Tamam abi’ dedi ama altının şu an olmadığını söyleyip bir not yazdı. Parayı verdim ama 2 hafta geçti, altın yok. Mağdur olan en az 10 kişi var.”
Tiryaki, mahallede toplam ne kadar para toplandığına dair kesin bir bilgi olmadığını ancak meblağların yüksek olduğunun konuşulduğunu belirtti.
“1 ay bile açık kalmadı”Mahalle esnafından Erdal Döngel ise kuyumcuyu çok kısa bir süre gördüklerini ifade ederek şunları söyledi:
“Bir ay ya açık kaldı ya kalmadı. Dolandırmış piyasayı gitmiş. Müşterileri gelip bize soruyor. Bir kişi 1 milyon TL nakit vermiş ama altını alamamış.”
Esnaf, mağdur vatandaşların sayısının giderek arttığını, bazılarının ise kuyumcunun geri döneceği umuduyla şikayetçi olmadığını belirtti.
Polis inceleme başlattıVatandaşların ihbarı üzerine Büyükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin olayla ilgili inceleme başlattığı öğrenildi. Kaçtığı öne sürülen kuyumcunun bulunması için çalışma sürüyor.