
Adana'da yüzlerini kapüşon ve kar maskeleriyle gizleyen hırsızlar, bir döviz bürosunun kepengini cip ile kırarak içeri girdi. Kısa sürede iş yerinde bulunan yaklaşık 16 bin doları çalan şüpheliler kaçarken, polis ekiplerinin operasyonuyla yakalanan 3 zanlı tutuklandı.
Olay, 31 Ocak'ta Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı Karasoku Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre şüpheliler, sabah saatlerinde döviz bürosunun önüne geldikten sonra cip ile iş yerinin kepengine çarparak giriş engelini kırdı.
Yüzlerini kapüşon ve kar maskeleriyle gizleyen zanlılar, daha sonra iş yerine girerek para aramaya başladı. Çekmecelerin kilitlerini kıran şüpheliler, içeride bulunan yaklaşık 16 bin doları alarak geldikleri araçla olay yerinden kaçtı.
Hırsızlık anı kameradaYaşanan soygun anları iş yerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde şüphelilerin kısa sürede iş yerine girip para aradığı ve ardından bölgeden uzaklaştığı görüldü.
Alarm sistemi devreye girdiİş yerinden gelen alarm bildirimi üzerine olay yerine gelen işletme sahibi, durumu polis ekiplerine bildirdi. İhbarın ardından çalışma başlatan Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı.
3 şüpheli tutuklandıYapılan incelemeler sonucunda kimlikleri belirlenen F.Ç., İ.T. ve F.U., düzenlenen operasyonlarla yakalanarak gözaltına alındı.
Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çalınan paralara ulaşılamazken, zanlıların emniyetteki ifadelerinde suçlamaları kabul etmedikleri ve görüntülerdeki kişilerin kendileri olmadığını öne sürdükleri öğrenildi.
Cip sürücüsü aranıyorEmniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Polis ekiplerinin, olayda kullanılan cipin sürücüsünün yakalanması için çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.