
Tunceli'de 5 Ocak 2020 tarihinde kaybolan Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2. sınıf öğrencisi Gülistan Doku ile ilgili yürütülen soruşturmada yeni bir aşamaya geçildi. Cinayet şüphesi üzerine 7 ayrı ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 13 kişiden 10'u hakkında tutuklama kararı verildi. Adli makamlarca tutuklanan isimler arasında, dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel'in oğlu Mustafa Türkay Sonel'in de bulunduğu bildirildi. Soruşturma kapsamında 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
CEZAEVİ SEVKIYATINDA GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDITunceli'de işlemleri tamamlanan tutuklular, gece yarısı yüksek güvenlikli bir konvoy eşliğinde Elazığ Ceza İnfaz Kurumu'na sevk edildi. Şehir merkezinden geçen sevkiyat konvoyuna çok sayıda polis ekibi eşlik ederken, çevrede geniş güvenlik tedbirleri uygulandı. Elazığ'a getirilen şüphelilerin sevkiyat süreci vatandaşlar tarafından da takip edildi.
Elazığ'a ulaşan konvoydaki 10 şüpheli, cezaevi girişinden önce sağlık kontrolü prosedürleri için hastaneye götürüldü. Burada yapılan muayenelerin ardından şüpheliler, Elazığ Ceza İnfaz Kurumu'ndaki koğuşlarına yerleştirildi. Doku soruşturmasında cinayet şüphesiyle yürütülen yasal sürecin devam ettiği ve teknik incelemelerin sürdüğü kaydedildi.