
İstanbul’un Şişli ilçesinde ters yöne giren bir otomobilin neden olduğu kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.Kaza, saat 16.30 sıralarında Şişli Kaptanpaşa Mahallesi Darülaceze Caddesi üzerinde yaşandı. İddiaya göre 34 TT 2213 plakalı otomobilin sürücüsü, cadde üzerinde ters yöne girerek ilerlemeye başladı. Bu sırada bir motosiklet sürücüsüyle tartışan sürücü, yoluna ters yönde devam etti.
ÖNCE İŞ YERİNE, ARDINDAN YAYALARA ÇARPTITartışmanın ardından hızını artıran otomobil sürücüsü, önce cadde üzerindeki bir iş yerine, ardından kaldırımda yürüyen yayalara çarptı. Kazada sürücü dahil toplam 7 kişi yaralandı. Yaralılardan 2’sinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, yaralılar ilk müdahalenin ardından çevredeki hastanelere kaldırıldı. Durumu ağır olan 2 kişi, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Sürücü dahil 5 yaralının tedavisinin sürdüğü bildirildi.
GÖRGÜ TANIKLARI DEHŞETİ ANLATTIKaza sırasında durakta bekleyen Nermin Fedakar, yaşananları şu sözlerle anlattı: “Gri bir arabaydı sanırım, inanılmaz bir hızla çarptı. Motosikletliye kızdı, motorun yan tarafını biçti. Ardından refüje çarpıp havaya uçtu. Korkunç bir patlama oldu. İnsanlar havadaydı, çok sayıda yaralı vardı.”
“BİR KİŞİ AĞAÇLARIN ARASINA UÇMUŞTU”Bir diğer görgü tanığı Salih Taş ise, “Motosikletliye çarptı. Biraz daha solda olsa onu da ezecekti. Ardından ters yönden geldi. Burada 3 teyze ve bir genç kadın vardı. Bir kişi ağaçların arasına uçmuştu. Toplam 7 kişi vardı” dedi.Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından kazaya karışan araç cadde üzerinden kaldırıldı. Polis ekipleri, kazayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.