
Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde Mersin trafik denetimi gerçekleştirdi. Yapılan uygulamalarda, çevreye rahatsızlık veren ve mevzuata uygun olmayan teknik değişikliklere sahip araçlar mercek altına alındı.
42 ARAÇ TRAFİKTEN MENEDİLDİEkiplerin gerçekleştirdiği kontrollerde; 23'ü motosiklet olmak üzere toplam 42 araçta, standart dışı gürültü çıkaran ve halk arasında "abart" olarak tabir edilen egzoz sistemi bulunduğu tespit edildi. Mevzuata aykırı bu donanımları kullanan sürücülere toplam 389 bin 214 lira abart egzoz cezası uygulandı. Söz konusu araçlar için araç men etme işlemi yapılarak trafiğe çıkışları engellendi.
ÇAKAR KULLANAN SÜRÜCÜYE AĞIR CEZADenetimler sırasında yetkisiz ışık donanımı (çakar) kullanan bir sürücüye yönelik de işlem yapıldı. Aracında yasa dışı çakar sistemi tespit edilen sürücüye, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili maddesi uyarınca 276 bin 344 lira çakar lamba cezası kesildi.
Sürücünün ehliyetine 30 gün süreyle el koyan ekipler, otomobili de trafikten menetti.