Osmaniye’de seyir halindeki tır alev alev yandı

Adana-Şanlıurfa Otoyolu’nda hareket halindeki tırda çıkan yangın paniğe neden oldu. Alevlerin sardığı araçtan sürücü yara almadan kurtulurken, tır demir yığınına döndü.

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2026 20:50
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2026 20:50

Osmaniye sınırları içerisindeki Adana-Şanlıurfa (TAG) Otoyolu’nda meydana gelen araç yangını, trafiği ve yürekleri ağza getirdi. Gaziantep istikametinden Osmaniye yönüne seyir halinde olan bir tır, Mamure Tren İstasyonu mevkiine geldiği sırada henüz belirlenemeyen bir nedenle alev aldı.

ALEVLER KISA SÜREDE SARDI

Edinilen bilgiye göre, seyir halindeyken aracından dumanlar yükseldiğini fark eden tır sürücüsü, soğukkanlılığını koruyarak aracı emniyet şeridine çekmeyi başardı. Sürücünün kendini son anda dışarı atmasının hemen ardından alevler tırın kupa ve dorse kısmını tamamen sardı. Çevredeki sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine ivedilikle itfaiye, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi.

FACİADAN DÖNÜLDÜ

Bölgeye ulaşan itfaiye ekipleri, alev topuna dönen tıra müdahale ederek yangını kontrol altına aldı. Uzun uğraşlar sonucu söndürülen yangında şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken, tır tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Yangın nedeniyle otoyolda trafik akışı bir süre kontrollü olarak sağlandı, soğutma çalışmalarının ardından yol yeniden trafiğe açıldı.