
Adana’nın simge noktalarından Seyhan Nehri Taşköprü çevresinde akşam saatlerinde korku dolu anlar yaşandı. İddiaya göre Şahin A. ve Kader K., nehre balon dizmek amacıyla kayıkla açıldı. Bir süre sonra akıntının şiddetlenmesiyle kayık kontrolden çıkarak sürüklenmeye başladı.
Akıntıya kapılan kayık, Taşköprü ayağına yakın kayalıklara çarparak orada mahsur kaldı. Büyük panik yaşayan iki kişi, el ele tutuşarak yardım bekledi.
EKİPLER SEFERBER OLDUİhbar üzerine bölgeye sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Seyhan Nehri’nde akıntının güçlü olması nedeniyle kurtarma çalışması titizlikle yürütüldü.
Sualtı polisi Kader K.’yı, itfaiye eri ise Şahin A.’yı sırtına alarak kayıktan güvenli bölgeye taşıdı. İkili, köprünün ayaklarına ulaştırıldıktan sonra vinç yardımıyla yukarı çıkarıldı.
Kurtarılan kadın ve erkeğin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.