
İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Ayşe Tokyaz’ın eski polis sevgilisi tarafından öldürülerek valize konulmasıyla ilgili soruşturmada yeni detaylar gün yüzüne çıktı. Cansız bedenin 500 bin TL karşılığında başka bir araca taşındığı ve Eyüpsultan’da yol kenarına atıldığı belirlendi. Katil zanlısı Cemil Koç ile birlikte toplam 7 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Olay, kamuoyunda büyük infial yaratırken, kadın cinayetlerine karşı tepkiler yeniden yükseldi.
Cinayet Büro Amirliği tarafından yürütülen soruşturmada, Cemil Koç’un 500 bin TL karşılığında cesedi başka bir araca taşıttığı ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre; 11 Temmuz günü Cemil Koç ve bir arkadaşı, Ayşe Tokyaz’ın cansız bedenini koydukları valizi evden sürükleyerek çıkardı. Kamera kayıtlarında, Koç’un valizi bir araca yüklediği ve ardından bir benzinlikte durarak bagajı açıp kontrol ettiği, daha sonra marketten aldığı deodorantı cesede sıktığı görüldü.
Sonraki aşamada başka bir araçla buluşan Koç, valizi bu yeni araca aktardı. Koç’un 500 bin TL ödeme yaptığı bu araçtaki iki şüpheli, cesedi 13 Temmuz sabahı saat 02.00 sıralarında Eyüpsultan'da bir yol kenarına attı.
KARDEŞİ KAYIP BAŞVURUSU YAPTI, POLİS HAREKETE GEÇTİHemşirelik bölümü son sınıf öğrencisi olan Ayşe Tokyaz’dan 9 Temmuz Çarşamba günü sonra haber alınamadı. İkiz kardeşi Esra Tokyaz’ın kayıp başvurusu üzerine polis çalışma başlattı. Kamera kayıtlarının incelenmesiyle genç kızın, Cemil Koç’un evine gittiği tespit edildi.
Soruşturmayı derinleştiren ekipler, Tokyaz’ın evden bir daha çıkmadığını belirledi. 11 Temmuz gecesi saat 01.30 sıralarında Cemil Koç’un valizle evden çıktığı belirlendi. Ceset ise 13 Temmuz’da Eyüpsultan’da yol kenarında bulundu.
CEMİL KOÇ SUSMA HAKKINI KULLANDIEski polis memuru Cemil Koç, Cinayet Büro Amirliği’nde ifadesi alınmak üzere sorguya alındı. Ancak Koç, “Kızı da tanıyorum, arkadaşını da tanıyorum” dedikten sonra susma hakkını kullandı.
Yapılan araştırmalarda Koç’un, daha önce ruhsatsız silah bulundurduğu gerekçesiyle emniyet teşkilatından ihraç edildiği öğrenildi. Ayrıca ‘görevi yaptırmamak için direnme’, ‘tehdit’, ‘hakaret’, ‘kasten yaralama’ ve ‘uyuşturucu madde bulundurma’ gibi suçlardan sabıka kaydının bulunduğu belirlendi.
7 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİSoruşturma kapsamında Cemil Koç ile birlikte 6 şüpheli daha gözaltına alındı. Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Küçükçekmece Adliyesi’ne sevk edildi. Öte yandan, zanlıların cesetle ilgili tüm işlemleri güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.