İki kadının topuk sesleri

Bilge Canbaz ve Serap Tatlı’dan kurulu Bilge Ajans, yaptıkları işlerle rakiplerine meydan okuyor. İki başarılı kadın, zor bir sektörde ama önemli bir yerde. Erkek egemen sektör olarak bilenen eğlence sektöründe kusursuz organizasyonlara imza atan ikiliyi bir zamanlar TRT’de yayınlanan Tatlı Sert dizisinin kahramanlarına benzetiyorum. Şemsiyeden silahları yok ama sesleri bir hayli gür çıkan topukları var. Köseleli rakipleri dikkat etse iyi olur gibi.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2017 18:18
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2017 18:18
ilkhaber-gazetesi.com

İki kadının topuk sesleri

RÖPORTAJ: MURAT YILDIRIM

Nasıl kuruldu bu Bilge Ajans?

10 yıl önce sohbet ederken fonda çalan müziğe takıldı kulaklarımız. Yıldız Tilbe söylüyordu. Şarkının ismi de “Bal mısın şeker misin?” idi. Şarkıyı mırıldanırken ortağım Bilge Canbaz, birdenbire “Madem bu şarkıyı çok sevdik. O zaman Yıldız Tilbe konseri yapalım” dedi. Ben şaka yapıyor sandım kısa süre sonra olayın ciddiyetini kavradım. İşte o an karar verdik konser yapmaya. Yani aslında bu noktaya gelmemizde Yıldız Tilbe’nin etkisi çok büyüktür.

Ve anında İstanbul serüveni başladı sanırım

3 gün sonra kendimizi İstanbul’da bulduk. Hiçbir tecrübemiz yoktu ama belki iyi niyetle yola çıkmamızdan belki şansımızdan olsa gerek devlerin menajeri olarak bilinen Haluk Şentürk’le yollarımız kesişti. Bu bizim için olağanüstü bir şanstı. Tecrübelerinden faydalandık, yolumuzu aydınlattık. Henüz yolun başındaydık çünkü. Yolun sonuna sağ salim çıkmamız gerekiyordu. İkimizin de kaybetmeyi kabullenemeyecek bir yapısı var.

Yıldız Tilbe sizin uğrunuz oldu diyebilir miyiz?

İlk konserimiz Yıldız Tilbe oldu evet. Yıldız Tilbe’nin yeni albümü çıkmış, Türkiye onu dinliyor. Yani en revaçta olduğu hit olduğu bir dönem. Sanatçıların liste başı olduklarında onlarla anlaşmak bütçemize göre ikna etmek ve onları memnun etmek zordur. Tüm bunları göze aldık. Ve bir starı Adana’yla buluşturduk. Yıldız Tilbe de sevecen ve mütevazı tavırlarıyla ilk tecrübemizi başarıyla atlatmamızda bizlere çok yardımcı oldu.

Başka hangi sanatçılarla çalıştınız?

İlk konserimizin başarısının ardından edindiğimiz tecrübe ve cesaretle konserlerimize devam etme kararı aldık ve ardından birçok konsere imza attık.  3 kez Demet Akalın, 3 kez Bülent Ersoy, 2 kez Gülşen, 4 kez Yıldız Tilbe, 1 kez Tan, 1 kez Rober Hatemo, 1 kez Mustafa Keser, 1 kez Arto, 1 kez Petek Dinçöz, 1 kez Cengiz İmren, 3 kez Linet ve 1 kez Haktan’la konser düzenledik.

Büyük konserler veriyorsunuz çoğu yemekli oluyor. Bu tür organizasyonlarda davetiye alan kişyileri de memnun etmek zorundasınız. Nasıl başarıyorsunuz?

Her zaman A Kalite çalışmaya ve 1. Sınıf hizmet vermeye devam ettik. Çünkü lüks bir mekanda ya da otelde konser düzenliyoruz. Yemekli ve içkili oluyor. Masa düzeninden tutup, masadaki mezelere kadar dikkat etmelisiniz. Herşey taze olmalı örneğin, ucuz ya da kaçak içki asla bulunmamalı. Görsel anlamda ve kalite anlamında herşey mükemmel olmalı. Belki de kadın olmamızın bu sektördeki tek avantajı daha detaycı ve titiz olmamız. Bu yaptığımız işlere de yansıyor.

Rakiplerinizle aranızda pek tatlı bir rekabet değil de sert bir rekabet var gibi? Neden?

Tabi bunları yaparken çoğu zaman rakiplerimizle de karşı karşıya geldik. Çok yıpratılmak istendik. Çoğu zaman bel altı hakaretlere maruz kaldık. Erkek egemen sektörde birilerini rahatsız etmiştik çünkü. Yıldırmaya çalıştılar. Bizim için iki yol vardı önümüzde. Ye pes edip kabuğumuza çekilecektik ya da bu tarz etik dışı yıpratmalara aldırmayıp yolumuza devam edecektik. Tabi ki ikincisini seçtik. Amaçları Bilge Ajans’ın sektörden çekilmesiydi ama biz buna müsaade etmedik.

Bu konuya örnek verebilir misiniz?

Örneğin mekanını kiralayıp konser yaptığımız kişinin emeklerimizi ve konserlerimizi kendisine mal etmesine izin vermedik. Yıllardır Adana’ya gelmeyen Bülent Ersoy’u tekrar ikna edip Adanalı hayranlarıyla buluşturduk. Linet ve Haktan’ı aynı sahnede bir araya getirdik.

Hiç yanınızda olan kimse olmadı mı?

Bugüne kadar sadece basın yanımızda oldu. Onun dışında hiçbir kurum ya da kuruluştan destek almadık. Destek önemli tabi ama bizim için önemli olan destek olunmasından çok köstek olunmaması. Djyojen’in bir sözü vardır ya, “Gölge etme başka ihsan istemem” diye. Biz de işte aynı sözü tekrarlayıp duruyoruz rakiplerimiz için.

Bundan sonra neler olacak?

Konserlerimiz dışında büyük firmaların reklam çalışmalarını yürütüyoruz. Aynı zamanda VİP düğünlerin organizasyonunu hazırlıyoruz. Bazı firmaların PR çalışmalarını yapıyoruz. Amacımız bir Adana firması olarak sadece Adana’da değil tüm Akdeniz bölgesinde hizmet vermek. Bunu da 2017 yılında yani içinde bulunduğumuz yılda gerçekleştirmiş olacağız.

 

Sosyal sorumluluk projesi

Ajans Bilge’nin üstlendiği ikinci etkinlik olan Ceyhan Kültür Sanat ve Yardımlaşma Derneği Gecesi 12 Mayıs 2017’de düzenlenecek. Derneğin 10. Kuruluş Yılı’nın kutlanacağı ve engelliler yararına olacak gecede ünlü sanatçı Linet sahne alacak. Aynı gece ihtiyaç sahibi 100 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye verilecek.

GRANADA LUXURY BELEK AÇILIŞI-HADİSE SAHNE ALACAK

Adana’da faaliyet gösteren Ajans Bilge’nin, Antalya Belek’te organize edeceği Granada Luxury Belek açılışı ise, Adanalı bir firmanın ve Adanalı iş kadınlarının çok önemli bir başarısı ve prestij organizasyonu olarak şimdiden heyecan yaratıyor.  25 Haziran 2017 tarihindeki Granada Luxury Belek’in açılışı yine Bilge Ajans tarafından hayata geçirilecek ve ünlü sanatçı Hadise sahne alacak. Başarılı iş kadınları Bilge Canbaz ve Serap Tatlı, söz konusu 3 etkinliğin organizasyonunu gerçekleştirecek olmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, her biri birbirinden önemli açılış ve organizasyonların kusursuz olması için yoğun şekilde çalışmaya başladıklarını ifade ettiler.