Nennioğlu: Sağlık çalışanlarının mağduriyeti giderilmeli

Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, Kurban Bayramı’nda görev yapan sağlık çalışanlarının idari izin uygulaması nedeniyle 13 saatlik nöbet ve mesai kaybı yaşadığını belirterek, mağduriyetin giderilmesi için çağrıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2026 10:23
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2026 10:23

Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, Kurban Bayramı’nda görev yapan sağlık çalışanlarının idari izin uygulaması nedeniyle yaşadığı nöbet ve mesai kayıplarına ilişkin açıklamada bulundu. Nennioğlu, sağlık çalışanlarının mağduriyetinin giderilmesi için yetkililere çağrıda bulunarak, “Dokuz günlük bayram tatili sona erdi. Bayram boyunca gece gündüz demeden görev yapan sağlık çalışanlarının mağduriyeti hâlâ çözüme kavuşmuş değil. İdari izin uygulaması nedeniyle nöbet tutan sağlık çalışanlarının 13 saatlik nöbet ve mesai kaybı bulunmaktadır” dedi.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ALIN TERİ GÖZ ARDI EDİLEMEZ”

Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, “Dokuz günlük bayram tatili sona erdi. Bayram boyunca gece gündüz demeden görev yapan sağlık çalışanlarının mağduriyeti hâlâ çözüme kavuşmuş değil. İdari izin uygulaması nedeniyle nöbet tutan sağlık çalışanlarının 13 saatlik nöbet ve mesai kaybı bulunmaktadır. Hekimden hemşireye, paramedikten ATT’ye, laboratuvar teknisyeninden tüm sağlık çalışanlarına kadar herkesin alın teri ve emeği kutsaldır” ifadelerini kullandı.

“SAĞLIK ÇALIŞANI ALKIŞ DEĞİL, HAKKINI İSTİYOR”

Yaşanan mağduriyetin giderilmesi için gerekli girişimlerde bulunacaklarını belirten Bekir Nennioğlu, “Sorunun çözümü için gerekli tüm girişimleri başlatacak ve sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız. Diyalog yoluyla çözülmesi için gayret gösterecek, gerektiğinde ise hukuki ve sendikal tüm haklarımızı kullanacağız. Temennimiz, sağlık yöneticilerimizin sağduyulu davranarak çalışanlarımızın 13 saatlik kaybını önlemesi ve bu haklı talebi karşılamasıdır. Kimse sağlık çalışanlarının alın terine göz dikmesin. Sağlık çalışanları alkış değil, hakkını istiyor!” şeklinde konuştu.