
Yargıtay Başkanlığı tarafından açıklanan güncel siyasi parti üye sayılarının kamuoyuyla paylaşılması amacıyla AK Parti Adana İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya AK Parti Adana İl Başkanı Tamer Dağlı, İl Kadın Kolları Başkanı Hacer Yasemin Söylemez, partililer ve basın mensupları katıldı. İl Başkanlığı binasında gerçekleştirilen toplantıda konuşan İl Başkanı Tamer Dağlı, Adana teşkilatlarının üye çalışmaları ve Yargıtay tarafından açıklanan resmî veriler hakkında bilgi verdi. Dağlı, Yargıtay Başkanlığı’nın 2 Ocak 2026 tarihinde açıkladığı verilere göre, AK Parti’nin Türkiye genelindeki üye sayısının 664 bin 568 artarak 11 milyon 543 bin 301’e ulaştığını belirtti.
AK Parti Adana İl Başkanı Tamer Dağlı Adana özelindeki üye artışına dikkat çekerek şunları söyledi: “Kadın ve Gençlik Kolları ile ilçe teşkilatlarının sahadaki yoğun çalışmaları sonucunda 11 bin 891 yeni üye kaydı yapılarak Adana’daki toplam üye sayısının 328 bin 629’a yükseldi. AK Parti, karar süreçlerini sahadan aldığı talep ve beklentiler doğrultusunda şekillendiren bir siyasi anlayışın temsilcisidir. Milletle kurulan bu güçlü bağ, partimizi Türkiye’nin en geniş tabanlı siyasi hareketi hâline getirmiştir.”
Dağlı Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini belirten Dağlı, “Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, siyasetin kapalı salonlardan değil, milletin içinde ve milletle birlikte yürütüldüğünü, üye sayısındaki artışın yalnızca rakamsal bir büyüme olmadığını; aynı zamanda liderliğe, vizyona ve istikrarlı yönetime duyulan güvenin açık bir göstergesi. Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda, milletin taleplerini merkeze alan siyaset anlayışımızla çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz. Teşkilatların sahadaki özverili çalışmaları, üyelerin fedakârlığı ve milletin desteğiyle büyüyen AK Parti’nin, ülkenin geleceği için aynı inanç ve azimle yoluna devam edecek” şeklinde konuştu.