
Siyasi kulislerde ismi sık sık Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla anılan Bilal Erdoğan, Rusya’da düzenlenen Etnospor Forumu’nda çarpıcı açıklamalarda bulundu. TASS haber ajansının sorularını yanıtlayan Erdoğan, siyasi hedefinin olmadığını ve hayatını sivil toplum çalışmalarıyla sürdürmek istediğini açıkladı.
''SİYASETE GİRMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM''Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, son dönemde siyasi geleceği hakkında çıkan iddialara Rusya’da düzenlenen Etnospor Forumu’nda yanıt verdi. Forum sırasında TASS haber ajansının "Cumhurbaşkanı olmak istiyor musunuz?" sorusunu yanıtlayan Erdoğan, bu tür soruların kendisine sıkça yöneltildiğini ancak siyasete girmeyi düşünmediğini vurguladı.
“Sivil toplumda gençleri güçlü hissettikleri alanlarda çalışmaya teşvik eden bir lider olarak kalmak istiyorum” diyen Bilal Erdoğan, hayatını bu yönde şekillendirmek istediğini ifade etti.
Özellikle okçuluk ve etnospor faaliyetleriyle adından söz ettiren Bilal Erdoğan, aynı zamanda Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) gibi sivil toplum projelerinde de önemli roller üstleniyor. Erdoğan, “Vaktimin büyük bir bölümünü eğitim çalışmalarına ayırıyorum. Okullarla, üniversitelerle, burs programlarıyla ve akademik programlarla ilgileniyorum. En iyi ve parlak gençlerin hedeflerine ve hayallerine ulaşmaları için çaba harcıyorum” diyerek sivil toplum alanındaki çalışmalarına devam edeceğini belirtti.
Uzun süredir AK Parti içerisinde ekibini kurduğu ve önemli isimlerle istişarelerde bulunduğu öne sürülen Bilal Erdoğan’ın bu açıklamaları, siyasi kulislerdeki "siyasete atılacak" iddialarına şimdilik net bir yanıt olarak yorumlandı.