
Adana’da, tutuklanan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a destek için Uğur Mumcu Meydanı’nı dolduran yaklaşık 250 bin kişi, demokrasi ve belediye başkanlarına sahip çıkma mesajı verdi.
Adanalılar, CHP lideri Özgür Özel’in çağrısıyla sabahın erken saatlerinden itibaren Uğur Mumcu Meydanı’na akın etti. Kalabalık, sloganlar ve alkışlarla Başkan Zeydan Karalar’a destek verdi.
Özgür Özel: “Bu meydanı bir günde dolduran Adana halkına helal olsun”CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kürsüden yaptığı konuşmada Adana halkına teşekkür ederek şu sözleri kaydetti:
“Adana’nın yiğit, mert evlatları bugün iradesine sahip çıkıyor. Bir günde dolmaz denilen bu meydanı dolduran 250 bin Adanalıya helal olsun. Bu sadece Zeydan Başkan’a değil, demokrasiye ve halkın iradesine sahip çıkmaktır. Kimse Adana halkının iradesini esir alamaz.”
Mitingde sahneye çıkan Başkan Zeydan Karalar’ın eşi Nuray Karalar, duygusal bir konuşma yaptı. Karalar, “Zeydan Başkan şimdi bizi izliyor ve hepinizle gurur duyuyor. Doğru duvar yıkılmaz, güneş balçıkla sıvanmaz. O Adana’nın güneşi. Zeydan Karalar halkının içinden biridir. Asla eğilmez. Herkes şunu bilsin ki, o çocuklarının boğazından haram lokma geçirmemiştir. İyi ki varsınız, iyi ki onun yanındasınız” dedi.
CHP Adana İl Başkanı Doç. Dr. Anıl Tanburoğlu, Başkan Zeydan Karalar’ın cezaevinden gönderdiği mesajı okudu. Mesajda şu ifadeler yer aldı:
“Adanalı kardeşlerim, bu dava sadece şahsıma açılmadı. Partimize ve demokrasiye yapılmış bir darbedir. Bunu herkes böyle bilsin. Bizde hata olur ama para işi olmaz! Aynı davada biri serbest, diğeri tutukluysa ortada siyasi bir karar var demektir. Kardeşiniz olarak her zamanki gibi dik duruyorum. Mücadeleye devam!”
Telefon ışıklarıyla ‘Yiğidim Aslanım’ söyledilerKonuşmaların ardından meydandaki on binlerce kişi cep telefonlarının ışıklarını yakarak “Yiğidim Aslanım Burada Yatıyor” şarkısını söyledi. Alanda taşınan dövizlerde “Adana iradesine sahip çıkıyor”, “Zeydan Karalar onurumuzdur” ve “Adana susmaz, boyun eğmez” gibi mesajlar yer aldı.