
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, İstanbul’da hayatını kaybeden 17 yaşındaki Atlas Çağlayan cinayetine değindi. Erdoğan, olayın kamu vicdanını derinden yaraladığını belirterek, sürecin yakından takip edileceğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güngören’de yaşanan ve 17 yaşındaki Atlas Çağlayan’ın hayatını kaybettiği bıçaklı saldırıyla ilgili sert ifadeler kullandı. Erdoğan açıklamasında, “Minguzzi olayı neyse Atlas yavrumuzun olayı da en az onun kadar bizi acılara boğmuştur. Atlas yavrumuzu katledenlerin yargıda gereken dersi almasını istiyoruz. Üzerimize düşen neyse yerine getireceğiz” dedi.
Erdoğan, açıklamasının devamında devletin sorumluluğuna dikkat çekerek, “Tüm bunların üzerine gitmek suretiyle gereğini yapmak bizim vazifemizdir. O pırlanta gibi yavru nasıl acımasızca katledilir? Bunun hesabını sormak görevimizdir” ifadelerini kullandı.
OLAY NASIL YAŞANDI?Olay, 14 Ocak’ta İstanbul’un Güngören ilçesine bağlı Mehmet Nesih Özmen Mahallesi’nde meydana geldi. Bir baklavacı önünde, daha önce birbirini tanımadığı öğrenilen Atlas Çağlayan ile E.Ç. (15) arasında “yan baktın” iddiasıyla tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine E.Ç’nin “sustalı” olarak tabir edilen bıçakla Atlas Çağlayan’ı yaraladığı belirtildi.
Ağır yaralanan Atlas Çağlayan, kaldırıldığı Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
ŞÜPHELİ TUTUKLANDIPolis ekipleri olayın ardından E.Ç. ve beraberindeki arkadaşlarını olayda kullanılan bıçakla birlikte yakalayarak emniyete götürdü. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 18 yaşından küçük şüpheli E.Ç., çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hâkimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi.