
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “Trump’ın oğlu ile Gazze konusunda pazarlık yapıldı” iddialarına yanıt verdi. Erdoğan, uçak alımlarının Özel’in bilgisi veya yetkisiyle yapılmadığını vurgulayarak, “Biz Trump ile doğrudan görüşürüz” ifadelerini kullandı.
Erdoğan’dan sert tepkiCumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel’in açıklamalarına günler sonra yanıt verdi:
“Ne pazarlığı yapmışız, o da yanımızda mıydı? Siz inanmıyorsunuz bu tür şeylere değil mi? Arkadaşlar, sağıra hakaret etmek istemem de sağır duymaz, uydurur. Bu adam da durmadan böyle uydurup duruyor. Partimizin sözcüsü gereken cevabı verdi, biz de ilk fırsatta çok daha geniş manada gereken cevabı vereceğiz” ifadelerini kullandı.
Uçak alımları ve Trump açıklamasıErdoğan, Türkiye-Amerika ilişkilerine dair açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Bizler uçak alımlarını falan Özgür Özel’e sorarak bugüne kadar yapmadık ve yapmayız. Zaten bu işlerden de anlamaz. Onun kıratı değil. Dolayısıyla biz, Sayın Trump ile herhangi bir alışveriş yapacak olursak, bunu oğluyla değil, Trump’ın bizzat kendisiyle yaparız.”
Özel ne iddia etmişti?Özgür Özel, Erdoğan’ın ABD Başkanı Donald Trump’ın oğlu Donald Trump Jr. ile Gazze konusunda pazarlık yaptığını ve bu pazarlık sonucunda F-16 ve F-35 uçaklarıyla ilgili anlaşma sağlandığını öne sürmüştü. Özel, Trump’ın Gazze’yi tatil köyü yapma planına sessiz kaldığını iddia etmişti.