Doğru: Adana her yağmurda aynı manzarayı yaşamamalı

Adana’da sağanak yağışın neden olduğu su baskınlarına ilişkin açıklama yapan AK Parti Adana Milletvekili Abdullah Doğru, altyapı eksikliğinin kentte her yağmurda aynı manzaraya yol açtığını belirterek, “Adana’mızın ihtiyacı polemik değil, ciddi bir şehir yönetimi ve somut icraattır” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2026 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2026 11:54

Adana’da etkili olan sağanak yağış, kent genelinde birçok mahallede su baskınlarına yol açarken, AK Parti Adana Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Abdullah Doğru konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Doğru, Adana’nın her yağmurda aynı görüntülere teslim olmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, altyapı yatırımlarının yıllardır ötelendiğini ve kaynakların doğru planlanmadığını belirtti. “Esnafın dükkânı su altındayken, mahalleler çamur içindeyken yapılan mazeret açıklamaları kimseyi ikna etmemektedir. Sorun; hazırlıkta, planlamada ve sorumluluk bilincindedir” dedi.

“ADANA HER YAĞMURDA AYNI MANZARAYI YAŞAMAMALI”

Abdullah Doğru , “Adana’mız bu ihmali, bu tekrar eden tabloyu hak etmiyor. Adana’mız; her yağmurda aynı görüntülere teslim olacak bir şehir değildir. Alt yapı yatırımlarını yıllardır öteleyen, kaynaklarını doğru planlamayan bir belediyecilik anlayışının bedelini hemşehrilerimiz ödemek zorunda değildir. Esnafın dükkânı su altındayken, mahalleler çamur içindeyken yapılan mazeret açıklamaları kimseyi ikna etmemektedir. Sorun; hazırlıkta, planlamada ve sorumluluk bilincindedir. Adana’mızın ihtiyacı polemik değil, ciddi bir şehir yönetimi ve somut icraattır” ifadelerini kullandı.