
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Dr. Müzeyyen Şevkin, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile birlikte tutuklu bulunan Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin ve Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın durumunu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. Dr. Şevkin, belediye başkanlarına yönelik suçlamaların dayanaksız olduğunu belirterek, “Tüm Türkiye Zeydan Başkan’ın emeklerini biliyor” dedi.
“Tüm Türkiye Zeydan Başkan’ın emeklerini biliyor”Dr. Şevkin, “Adanalılar ve tüm Türkiye biliyor ki kendisine verilen kutsal görevi layıkıyla yapan Başkan tüm silkelemelerinize, engellemelerinize rağmen sadece son iki yıl içerisinde 20'nin üzerinde projeyi hayata geçirmiştir. Biz biliyoruz ki güçlü bir figür olması ve tüm Türkiye'ye mal olması, Adana Adana çalışması nedeniyle tutsak edilmiştir. Attığınız iftiralar ne Zeydan Başkana ne Kadir Başkana ne de Oya Başkana, başkanlarımıza yapışmaz” şeklinde konuştu.
“Boyun eğeceğiz”Dr. Şevkin, “Bunu başaramayacaksınız. Ne bu hukuksuzluğa alışacak ne de boyun eğeceğiz” ifadelerini kullandı.