Güngören Belediyesi, Süleymancılar Cemaati'nin arsasını yeşil alana dönüştürdü

AKP’li Güngören Belediyesi, Süleymancılar Cemaati’ne ait olan ve üzerinde bina yapılması planlanan arsayı yeşil alana çevirerek yapılaşmayı engelledi.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2024 13:19
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2024 13:19

İstanbul'daki AK Parti'li Güngören Belediyesi, cemaatin mülkiyetindeki bir arsayı yeşil alana dönüştürdü. BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, Güngören Belediye Meclisi’nin Haziran ayı oturumunda, AK Parti'li Belediye Başkanı Bünyamin Demir’in imzasını taşıyan bir imar planı değişikliği teklifi sunuldu.

Yeşil Alan Yapıldı

AKP'li ve MHP'li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edilen teklifle, Süleymancılar Cemaati’ne bağlı Çınar Eğitim Gönüllüleri Derneği’ne ait arazi için yapılan imar planı değiştirildi. 2021 yılında araziye "Kapalı spor tesis alanı" notu eklenmişti ancak bu değişiklik mahkeme kararıyla iptal edilmişti. Yeni plan değişikliğiyle arazi yeşil alana dönüştürüldü, böylece yapılaşma engellendi.

20 Daire İnşa Edilecekti

Çınar Eğitim Gönüllüleri Derneği, belediye meclis üyelerine gönderdiği yazıda, arsayı 2020 yılında 1 milyon dolara satın aldıklarını ve 2017 yılında Güngören Belediyesi tarafından verilen 20 dairelik yapı inşaat ruhsatına güvenerek bu yatırımı yaptıklarını belirtti. Dernek, arsanın spor tesisi alanına çevrilme girişiminin mahkeme tarafından iptal edilmesinin ardından, şimdi de yeşil alan olarak planlanmak istendiğini ifade etti.

Dernek, "Arsayı aldıktan sonra belediye, arsamızı spor tesisi alanına çevirmek istemiş ama 4 yıl sonra yargı bizi haklı bularak planları iptal etmişti. Güngören Belediyesi, spor tesis alanına çevirmekte muvaffak olamadığı arsamızı aynı şekilde bu sefer de ‘yeşil alan’ olarak planlamak istemektedir." açıklamasında bulundu.