
Adana’nın Kozan ilçesinde, MHP Kozan İlçe Başkanlığı ve kadın kolları tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programında, Belediye Başkanı Mustafa Atlı önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Atlı, son dönemde terörle mücadelede atılan adımların provoke edilmesine karşı duracaklarını belirterek, “Okçular tepesi boş değil” diyerek, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti. Programda, kadınların toplumdaki gücüne ve şehitlerimize olan saygıya vurgu yapıldı.
Kozan’da MHP Kozan İlçe Başkanlığı ve kadın kollarının düzenlediği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programında konuşan Belediye Başkanı Mustafa Atlı, son dönemde gündeme gelen konulara dair önemli mesajlar verdi. Başkan Atlı, Türkiye’nin birliğini ve beraberliğini bozmaya çalışanlara karşı, özellikle kadınların güçlü duruşunu ön plana çıkarmaları gerektiğini vurguladı.
Programda yaptığı konuşmada, ülke genelinde şehit haberlerinin arttığına dikkat çeken Başkan Atlı, "Bizim için her gün kadınlar günü ve özel" diyerek, kadınların her zaman önemli bir yeri olduğunu belirtti. Atlı, "Son zamanlarda ülkemizin farklı bölgelerinden çokça şehit haberi geldi. Tüm anaların yüreği yandı, en çok ağlayanlar da analarımız, ablalarımız, evlatlarımız oldu. Bizim için 'şehit' demek, o kişilerin cennet mekanına kavuşmuş ve oraya şahitlik etmiş olduklarını ifade eder. Ancak şehit haberlerinin azalması, terörün son bulması adına atılan adımlar çok kıymetlidir" dedi.
Başkan Atlı, terörle mücadelenin sürdüğünü ve bu konuda herhangi bir provokasyona izin vermeyeceklerini ifade ederek, "Genel Başkanımız ve Cumhur İttifakı’nın paydaşları terör yandaşlarıyla ne masada oturmuşlardır, ne de konuşmuşlardır. Birileri bu meseleyi şehir içinde provoke etmeye çalışıyor. Kadınlarımıza sesleniyorum, Elif gibi dimdik durun, meydanları doldurun. Kimse zannetmesin 'Okçular tepesi boş değil' dedi.
Programda MHP KAÇEP İl Başkanı Zuhal Doğru Tok da şehit aileleri ve Kozanlı kadınlarla birlikte olduklarını belirterek, kadınların toplumdaki yerinin önemine vurgu yaptı. MHP Kozan İlçe Başkanı Şerif Köşeli ise ilçedeki kadınların başarılarına destek verdiklerini dile getirdi.
Konuşmaların ardından programda Kur’an-ı Kerim okundu ve dua edildi. Salondaki kadınlara karanfil dağıtılarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı.