
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Orhan Sümer, TBMM Genel Kurulu’nda Milli Parklar Kanunu’nda yapılması planlanan değişiklikleri eleştirerek, milli parkların yönetim yetkisinin özel şirketlere devredilmesine ve yaban hayatına yönelik tehditlere dikkat çekti. Sümer, Kaz Dağları, Akbelen ve Atatürk Orman Çiftliği örneklerini vererek, doğanın korunmasının sadece bir miras değil, milletin ortak sorumluluğu olduğunu vurguladı.
“DOĞA KATLİAMCISI OLARAK TARİHE GEÇMEYİN”Konuşmasında yaban hayatına yönelik tehditlere de değinen Orhan Sümer, "Kaçak avcılık yapan 60 bin kişiye adeta af getiriyor, cezaları caydırıcılıktan çıkarıyorsunuz. Tunceli'de, Kazdağları'nda kaçak avcılık yapan 'ayrıcalıklı' dostlarınızı korumak için yaban hayatının dengesini riske atıyorsunuz. Doğayı korunacak bir miras değil, nakde çevrilecek bir arsa olarak gören bu hastalıklı bakış açısından vazgeçin. Tarihe 'doğa katliamcısı' olarak geçmeyin ve bu talan fermanını derhal geri çekin! Kimse unutmasın; doğa, siyasi iktidarın seçim kampanyası sponsoru değil; bu milletin ortak geleceği ve namus borcudur” ifadelerini kullandı.
“KAZ DAĞLARI’NI MADEN ŞİRKETLERİNE KURBAN EDENLERE MASAL ANLATMAYIN”Orhan Sümer, “Daha dün Atatürk Orman Çiftliği’ni mahkeme kararlarını çiğneyerek betonlaştıranlar, Kaz Dağları’nı maden şirketlerine kurban edenler, Akbelen’de köylünün zeytinine çökenler bugün bize "doğa turizmi" masalları anlatmasın! İster inanın, ister inanmayın ma bunu yapan ah alır arkadaşlar. Kurtların, kuşların, derelerin, dağların, çiçeklerin, böceklerin ahını alır. Gözünü rant bürümüş odaklara Cumhuriyet Halk Partisi olarak; ticari işgale, milli parklarımızın "müşteri memnuniyeti" masalarına meze edilmesine asla geçit vermeyeceğimizi bir kez daha hatırlatıyoruz” dedi