
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM’de düzenlenen AK Parti Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Terörle mücadelede gelinen noktaya değinen Tunç, teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılacağı yönündeki iddiaları sert bir dille yalanladı. “Böyle bir şey söz konusu değil” ifadesiyle kamuoyundaki söylentilere açıklık getirdi.
“Terörsüz bir Türkiye, gelecek nesiller için şart”Konuşmasında Türkiye'nin terörle mücadelesine dikkat çeken Bakan Tunç, şu ifadeleri kullandı:
“Terör örgütünün kendini feshetmesi ve silah bırakması kararı, ülkemizin 40 yıldan fazla gelişmesine engel olan terör belasından kurtulmamız açısından önemlidir. Bu mücadelede binlerce şehit verdik. Artık terörsüz bir Türkiye’ye adım atmamız gerekiyor.”
Bahçeli’nin çağrısı sonrası çalışmalar başladıBakan Tunç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamaları ve ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iradesi doğrultusunda birtakım yasal düzenleme çalışmalarının başladığını hatırlattı. Bu kapsamda DEM Parti'nin de Adalet Bakanlığı’nı ziyaret ederek öneriler sunduğunu aktaran Tunç, daha önce başlatılmış olan Yargı Reformu Stratejisi çerçevesinde ceza adaleti sisteminin güçlendirilmesine yönelik adımlar atıldığını belirtti.
Cezaevi koşulları sorusuna yanıt: “Yasa çerçevesinde gereken yapılır”Teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın cezaevi koşullarının iyileştirilip iyileştirilmeyeceği yönündeki soruya da yanıt veren Bakan Tunç, infaz sisteminde yapılacakların yasal çerçeveye göre belirlendiğini, yürütmenin bu konuda tek başına karar almasının mümkün olmadığını söyledi:
“Cezaevi şartlarıyla ilgili olarak infaz kanunumuzda yapılabilecek düzenlemeler var. Ancak bu tür konular yürütmenin tek başına yetkisinde değil, yasa gerektiren hususlar.”
“Serbest bırakılması söz konusu değil”Tunç, Abdullah Öcalan’ın serbest kalacağı iddialarını da net bir şekilde yalanladı:
“Böyle bir şey söz konusu değil. Böyle bir şey de yok.”