
Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayının sekizinci oturumunu Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Güngör Geçer’in başkanlığında gerçekleştirdi. Açılış yoklamasının ardından ek gündem maddelerinin gündeme alınmasıyla başladı. Ardından gündem dışı konuşmalar yapıldı. Konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. Tufanbeyli İlçe Belediyesi’nin 2026 yılı bütçesi görüşüldü. İlçenin 2026 yılı bütçesi 350 milyon 682 bin TL oldu.
Başkan Aktürk, “Bütçemizi akılcı ve makul şekilde kullanacağız”Bütçesi kabul edilen Tufanbeyli Belediye Başkanı Ahmet Aktürk, herkese teşekkür ederek, “Adana’nın en uzak ilçesinden geliyorum. Temizlik konusu gerçekten herkes biliyor. Bunun çözümü belli. İnsan gücü, lojistik destek, iyi yönetim. Bunu konuşmaktan gerçekten utanıyorum. Tufanbeyli bütçesini çok dikkatli, akılcı, makul bir şekilde kullandık. 2026 bütçesini de yine aynı şekilde kullanacağım. Hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Ardından Aladağ İlçesi’nin 2026 yılı bütçesi görüşüldü. Aladağ’ın 2026 yılı bütçesi ise 300 Milyon TL oldu.
Başkan Özdemir, “Çöp aracı ve konteyner için hibe talep ediyoruz”Aladağ Belediye Başkanı Kemal Özdemir, “Büyükşehir’de bu kadar büyük destekler sunulurken, biz de Cumhur İttifakı’nın meclis üyelerinden rica ediyoruz; ilçemize çöp aracı ve konteyner hibe edilmesini talep ediyoruz. Bu bütçelerle belediyeleri yönetmek gerçekten zor. Yüz ölçümümüz geniş, yollarımız uzun. Bütçe oylaması için teşekkür ederim” diye ifade etti.
Bir sonraki oturumun yarın saat 13:00’da yapılması kararlaştırıldı.