
30 Ekim 2024 tarihinden bu yana "PKK/KCK silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla tutuklu bulunan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in tutukluluğunun devamına karar verildi.
MAHKEME, TUTUKLULUĞUN DEVAMINA KARAR VERDİÖzer’in avukatı Hüseyin Ersöz, müvekkili için yaptıkları tahliye talebinin İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından incelendiğini ve reddedildiğini açıkladı. Bu kararla birlikte, yaklaşık bir yıldır tutuklu bulunan Özer'in cezaevindeki süreci devam edecek.
AVUKATI KARARA TEPKİ GÖSTERDİKararı sosyal medya hesabından duyuran Avukat Hüseyin Ersöz, mahkemenin ret kararına tepki gösterdi. Ersöz, mahkemenin kararında ciddi hukuki sorunlar olduğunu ve sunulan dilekçenin içeriği ile bağdaşmayan bir değerlendirme yapıldığını savundu.