Arsenal, Chelsea'nin kalecisi Kepa Arrizabalaga'yı transfer etti

Premier Lig'de transfer hareketliliği sürüyor. Arsenal, rakibi Chelsea'nin İspanyol kalecisi Kepa Arrizabalaga'yı kadrosuna kattı. "Gazeta Express"in haberine göre Arsenal, yaklaşık 6 milyon Euro'luk serbest kalma maddesini kullanarak transferi bitirdi. Kepa, yeni sezonda David Raya ile birlikte Arsenal kalesini koruyacak.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2025 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2025 10:00

İngiltere Premier Lig'in devleri arasında dikkat çekici bir transfer gerçekleşti. Arsenal, Londra'daki rakibi Chelsea'nin İspanyol file bekçisi Kepa Arrizabalaga'yı transfer ettiğini duyurdu. Teknik direktör Mikel Arteta, bu hamleyle kaleci rotasyonuna önemli bir tecrübe eklemiş oldu.

6 MİLYON EURO'LUK SERBEST KALMA MADDESİ KULLANILDI

Arsenal, transferi oldukça uygun bir maliyetle tamamladı. Kırmızı-beyazlılar, Kepa'nın sözleşmesinde yer alan yaklaşık 6 milyon Euro'luk serbest kalma maddesini aktif hale getirdi. Oyuncunun menajerleriyle de tüm detaylarda anlaşma sağlandığı ve transferin resmiyet kazandığı belirtildi. Kepa'nın yeni sezonda, takımın bir diğer başarılı kalecisi David Raya ile forma rekabetine girmesi bekleniyor.

Bir Zamanlar Dünyanın En Pahalı Kalecisiydi

Bu transfer, Kepa'nın kariyerindeki düşüşü de gözler önüne serdi. 2018 yılında Athletic Bilbao'dan Chelsea'ye 80 milyon Euro gibi rekor bir bonservis bedeliyle transfer olarak "dünyanın en pahalı kalecisi" unvanını alan Kepa, Stamford Bridge'de beklentileri karşılayamamıştı. Yaptığı kritik hatalarla sıkça eleştirilen İspanyol kaleci, son yıllarda formasını kaybetmişti. Arsenal, bu durumu fırsata çevirerek tecrübeli eldiveni oldukça düşük bir bedelle kadrosuna katmış oldu.