ATDSK’lı Kuzey Kerem Bayrak Türkiye Şampiyonu oldu

Adana Tenis Dağ ve Su Sporları Kulübü (ATDSK) sporcusu Kuzey Kerem Bayrak, Türkiye Tenis Federasyonu’nun 16 Yaş Milli Takım Belirleme Turnuvası’nı şampiyon tamamlayarak milli takıma ikinci kez seçildi.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2026 10:35
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2026 10:35

Adana tenisinin gelecek vadeden isimlerinden Kuzey Kerem Bayrak, elde ettiği önemli başarıyla hem kulübünü hem de Adana’yı gururlandırdı. Adana Tenis Dağ ve Su Sporları Kulübü’nün (ATDSK) başarılı sporcusu Kuzey Kerem Bayrak, Türkiye Tenis Federasyonu tarafından düzenlenen 16 Yaş Milli Takım Belirleme Turnuvası’nı şampiyon olarak tamamlayarak Türk tenisinin yükselen yıldızları arasına adını yazdırdı. Turnuva boyunca sergilediği istikrarlı performans, mücadeleci kimliği ve yüksek oyun disipliniyle dikkat çeken Bayrak, rakipleri karşısında ortaya koyduğu özgüvenli oyunla şampiyonluğa ulaştı.

Bu sonuçla birlikte milli takıma ikinci kez seçilme başarısı gösteren genç sporcu, önümüzdeki dönemde 16 Yaş Avrupa Yaz Kupası Elemeleri’nde ay-yıldızlı forma ile Türkiye’yi temsil edecek.

“BU BAŞARI HEPİMİZİN ORTAK GURURUDUR”

Kuzey Kerem Bayrak’ı kutlayan ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin, sporcunun ortaya koyduğu başarının tesadüf olmadığını belirterek, “Kulübümüzde kurduğumuz, Türkiye’nin ilk uluslararası tenis akademisinde uyguladığımız Türk Tenisi için İtalyan modeli bir kez daha sonuç vermiştir. Bu modeli başarıyla uygulayan İtalyan ve Türk antrenörlerimizin emekleri, Kuzey’in kortta ortaya koyduğu mücadeleci karakteri, çalışma azmi, hedeflerine olan inancı elde edilen şampiyonluğun en önemli göstergesidir. Milli takıma ikinci kez seçilmesi sadece kulübümüz adına değil, Adana sporu adına da son derece önemli ve gurur verici bir gelişmedir. Bir sporcunun yetişmesinde aile desteği, antrenör emeği ve kulüp dayanışması çok büyük önem taşır. Kuzey’in bugünlere gelmesinde büyük emek harcayan kıymetli antrenörlerimize, fedakâr ailesine ve kulübümüzün tüm üyelerine teşekkür ediyorum. Bu başarı hepimizin ortak gururudur. Altyapıya verdiğimizin önemin meyvelerini almaya, Türk sporuna yeni yetenekler kazandırmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“DAHA BÜYÜK BAŞARILAR İÇİN ÇALIŞACAĞIM”

16 Yaş Milli Takım Belirleme Turnuvası’nı şampiyon olarak tamamlayan Kuzey Kerem Bayrak duygu ve düşüncelerini şu şekilde aktardı: “Geçen yıl Samsun’daki turnuvada milli takıma girmiştim. Bu yıl kulübümde bu turnuvayı oynamak ve şampiyon tamamlamaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyorum. Ülkemi temsil etmek benim için büyük bir onur. Daha çok çalışıp uluslararası arenada da önemli başarılara ulaşmayı hedefliyorum.”