Çukurova Cup 14 Yaş Turnuvası’nda 110 genç sporcu kortta kıyasıya mücadele etti

Adana’da ARC Water Energy sponsorluğunda düzenlenen 26’ncı Çukurova Cup 14 Yaş Uluslararası Tenis Turnuvası, 110 sporcunun katılımıyla tamamlandı. Turnuvada şampiyon ve finalistler ödüllerini alırken, ATDSK As Başkanı Can İstif Türk tenisinin geleceğine yönelik önemli mesajlar verdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2026 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2026 11:20

Adana’da ARC Water Energy sponsorluğunda düzenlenen 26’ncı Çukurova Cup 14 Yaş Uluslararası Tenis Turnuvası, bir haftalık heyecanın ardından sona erdi. 20-26 Nisan 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilen organizasyonda 48’i kız, 62’si erkek olmak üzere toplam 110 genç sporcu korta çıkarak kıyasıya mücadele etti. Turnuvanın ardından düzenlenen ödül töreninde şampiyon ve finalist sporculara kupaları; Çukurova Genç İşadamları Derneği Başkanı ve ATDSK Yönetim Kurulu Üyesi Alperen Pişkin, ATDSK Yönetim Kurulu Üyesi Serhat Aydoğan, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Müdürü Mehmet Günay ile Tenis İl Temsilcisi Abdullah Taş tarafından takdim edildi.

“TÜRK TENİSİNİN GELECEĞİNE IŞIK TUTUYORUZ”

Törende konuşan ATDSK As Başkanı Can İstif, kulübün Türk tenisinin gelişimindeki rolüne ve Türk tenisine verdiği katkıya dikkat çekerek, “Kulübümüze transfer ettiğimiz, Davis Cup’ta ülkemizi temsil eden Yankı Erel, Ergi Kırkın ve Kaan Işık Koşaner gibi önemli sporculara kucak açan, şampiyon raketlerin yetiştiği bu kulüp, Türk tenisinin geleceğine ışık tutmaya devam ediyor. 12, 14, 16 ve 18 yaşta bir yılda 5 sporcuyu milli takıma kazandıran, genç yeteneklerin gelişimine katkı sağlayan ve Türk tenisine sayısız milli sporcu kazandıran ATDSK, Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Türkiye Tenis Federasyonumuz ile birlikte Türk tenisine hizmete devam ediyor” şeklinde konuştu.

“AMACIMIZ BAYRAĞIMIZI ULUSLARARASI KORTLARDA DALGALANDIRMAK”

ATDSK’nın yalnızca bir spor kulübü olmadığını, aynı zamanda bir misyon taşıdığını belirten İstif, “Her yaşta sayısız milli sporcu yetiştirdik. Amacımız, Türk bayrağını uluslararası kortlarda en iyi şekilde temsil edecek sporcuları yetiştirmeye devam etmek” şeklinde konuştu.

GENÇ TENİSÇİLER TURNUVADA ŞAMPİYONLUK İÇİN YARIŞTI

Genç sporcuların gelişimine katkı sağlayan yapısı ve yüksek katılımıyla Türk tenisinin geleceği adına umut veren turnuvanın şampiyonları ve finalistleri şu isimler oldular: “Tek Kadınlar’da Ece Şen, Defne Yırcalı, Çift Kadınlar’da Duru Mırız ve Ece Şen çifti, Naz Sekizkök ve Defne Yırcalı çifti, Tek Erkekler’de Aras Yalçınkaya ve Ömer Akın Doğruel, Çift Erkekler’de Güney Devrim Bozkurt ve Ferman Ali Kaplan çifti, Deniz Şengül ve Aras Yalçınkaya çifti.”