Demirspor’da yeni yapılanma

Uzun yıllar şampiyonluk özlemi çeken bir takıma geldiklerinin farkında olduklarını belirten Teknik Direktör Giray Bulak, tüm birikimlerini kullanarak Adana Demirspor’a katkı koymak istediklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2017 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2017 13:07
ilkhaber-gazetesi.com

 

Serhat ŞANLI

ADANA (İLKHABER) - Adana Demirspor’un yeni teknik direktörü Giray Bulak, yardımcıları Gürcan Aday, Orhan Kaynak, İbrahim Menderes ve Zafer Hızarcı ile ilk basının toplantısını düzenledi. Adana Demirspor teknik heyetinin de tanıtıldığı toplantıda konuşan Giray Bulak, çalışmaların devam ettiğini ve biraz daha sabır gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Adana Demirspor Teknik Direktörü Giray Bulak, ekibi ile kameraların karşısına geçti. Ekibini tek tek tanıtan Bulak, uzun yıllar şampiyonluk özlemi çeken bir takıma geldiklerinin farkında olduklarını belirterek, tüm birikimlerini kullanarak Adana Demirspor’a katkı koymak istediklerini söyledi.

‘’YENİ KADRO OLUŞTURUYORUZ’’

Hedeflerine ulaşmak için en ideal kadroyu kurabilmek için çalışmaları sürdürdüklerini belirten Giray Bulak, ‘’Çok büyük ve iyi bir kulübe geldiğimi biliyorum. Uzun yıllar şampiyon olmamış Demirspor camiasının bugün hocalarıyız. İnşallah iyi çalışmalar içerisinde olup kulübümüze, şehrimize katkı sağlamak istiyoruz. Yeni bir kadro oluşturuyoruz. Geçen sezon çok sıkıntılar yaşandı. O sıkıntıların bize tecrübesi ile beraber bize bugün ne yapabileceklerimizi daha iyi yapabilme adına deneyim olur.’’ Dedi.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

En iyi kadroyu oluşturup, camiaya en iyisini vermeye çalışacaklarına değinen Adana Demirspor Teknik Direktörü Giray Bulak, sözlerine şöyle devam etti;

‘’Türkiye’nin en ateşli ve en iyi taraftar grubu Adana Demirspor’dadır. Bizde en iyi kadroyu oluşturup bu camiaya en iyisini vermeye çalışacağız. Elimizde geçen sezondan kalan oyuncumuz pek yok. Çok da arzu etmiyoruz kalmaları açısından. Çok transfer yapmak istiyoruz ve iyisini yapmak istiyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor.

‘AZ OLSUN İYİSİ OLSUN’’

Çok transfer yapmak kolay ve zorluğu ise, çok insanla ilişki kurmaktır. Kolay tarafı, çok oyuncu olduğu için istediğinizi seçip alabilirsiniz. Biz, çok transfer yapmak istiyoruz ve hem de iyisini yapmak istiyoruz. Yabancı hakkımız var ama bizim 'mutlaka kota dolacak. 10 yabancı alacağız' diye bir düşüncemiz yok. Az olsun iyisi olsun ve bize katkı sağlayanı olsun. Biz bunun peşindeyiz.

Giden yabancılarımız var. Bizim istediğimiz mevkide istediğimiz oyuncu olmasa bir tane yabancı düşünebiliriz.

Biz oynayabilecek kadromuzu şimdiden oluşturmak istiyoruz. Devre arası transferler zor ve çok katkı sağlamaz. Bunun bilinci ile hareket etmemiz gerekiyor. Ancak belki hedefimize göre bir ve ya iki transfer olabilir. Yabancı oyuncu açısından alınacaksa bu ligden ve bu ligi iyi bilen oyuncu alınmalıdır. Bizde bu ligde denenmiş, bilinen oyuncu istiyoruz.

‘’GÜÇ SAKİNLİKTEDİR’’

Taraftarların aceleci davranmalarını anlıyoruz. Güç sakinliktedir. Sakin olmak gerekiyor. Daha sağlıklı düşünüp, doğru adımlar atmaya çalışıyoruz.

Kamp dönemimiz 1 Temmuz’da Bolu Termal Otel’de başlayacak ve 15 gün sonra birkaç gün ara vereceğiz. Ardından ikinci etap yine aynı yerde ay sonuna kadar sürecek.’’

Bir basın mensubunun 'Adana Demirspor kadrosunda geçen sezondan 2-3 oyuncu kalacak. Bu bir handikap mı?' sorusuna ise Bulak;

‘’TRABZONSPOR 3 YILDA 66 OYUNCU ALDI’’

‘’Bu sadece Adana Demirspor’un handikapı değildir. Bu konuda sadece Gençlerbirliği ve Altınordu'yu örnek verebilirim, bu sıkıntıyı yaşamayan takım olarak. Örneğin Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray bile yaşadı. Yani diğer büyük takımlar bile bu sıkıntıyı yaşıyorlar. Spor Toto Süper Lig Şampiyonu Beşiktaş'ın şampiyon olan kadrosunda bile giden 12 oyuncu var. Trabzonspor 3 senede 66 oyuncu aldı. Bu Türkiye'nin bir sorunudur. Birçok yanlış yapabiliyoruz. O yüzden stabil kadro tutmak lazım, bunun da en önemli nedeni altyapıdır. Eğer sizin altyapıdan gelen 10 oyuncunuz olsaydı, 10 oyuncu alırdınız ve bu işi bitirirsiniz. Altyapıdan oyuncu yetiştiremediğimiz için Türkiye'deki bütün kulüpler için bunu söylüyorum. Belki de Fenerbahçe bile 12 oyuncu bırakacak ve 12 oyuncu daha alacaktır. Bu sadece Adana Demirspor'un değil ülke futbolunun sorunu.’’ Dedi.

TRT’de spor yorumculuğu da yapan Bulak, Adana Demirspor Teknik Direktörlüğü görevine başladığı için yorumculuğu bırakacağını sözlerine ekledi.

KAYNAK HEYECANLI

Yardımcı hocalardan Adanalı Orhan Kaynak da, yeniden doğup büyüdüğü şehre dönüp Adana’nın takımına hizmet vereceği için çok heyecanlı olduğunu söyledi. Kaynak, ’’Taraftarımız ve yönetimimiz ile hep birlikte başarıya yönelik çalışacağız. Hep birlikte Süper Lig’e çıkma başarısını gösterirsek, bizim için en büyük keyif olacak. İşimiz zor ve biz bunu aşmaya geldik. Yapacağımıza da inanıyorum.’’ Dedi.

Teknik ekipten Zafer Hizarcı ve İbrahim Kemal Menderes de Adana Demirspor camiasının isteklerini bildiklerini belirterek, kentteki ve camiadaki potansiyeli ortaya çıkarmak için tüm deneyimlerini ortaya koyarak başarı basamaklarını çıkmak istediklerini belirttiler.

ÇOK İYİ İŞLER OLACAK

Mavi lacivertli takımın efsane isimlerinden Gürcan Aday da, Adana’dan ayrılırken şampiyon bir takımda futbolu bıraktığını ve aradan geçen 23 yıldan sonra yeniden aynı ruhla döndüğünü söyledi. Bunca uzun sürede kendisini unutmayan ve böyle bir göreve getiren yönetime teşekkür eden Gürcan Aday, ‘’Aldığım mesajlardan çok mutluyum. Yükümüz çok. Hiç oyuncu bulmazsak çıkar kendimiz oynarız. Taraftarlarımızdan biraz sabır istiyoruz. Bize inansınlar. Çok iyi işler olacaktır.’’ Dedi.