
Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında futbol kamuoyunun merakla beklediği Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki dev randevunun hakem kadrosu açıklandı. 26 Nisan Pazar günü oynanacak kritik müsabakada Yasin Kol orta hakem olarak görevlendirildi. Kol'un ekibinde yardımcı hakemler olarak Abdullah Bora Özkara ve Bahtiyar Birinci yer alacak. Ancak bu atama, sarı-kırmızılı camiada büyük bir tepkiyle karşılandı.
DURSUN ÖZBEK: "TFF MEVCUT YÖNETİMİYLE TÜM İLİŞKİLERİMİZ ASKIYA ALINMIŞTIR"Hakem atamalarının duyurulmasının ardından Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, sert bir açıklama yaparak federasyonla olan diyaloğu kestiklerini ilan etti. Kulübün resmi kanalları üzerinden görüşlerini paylaşan Özbek, "Türkiye Futbol Federasyonu mevcut yönetimiyle tüm ilişkilerimiz, bugün itibarıyla, askıya alınmıştır." ifadesini kullanarak yönetimin kararlılığını vurguladı. Bu çıkış, derbi öncesi Türk futbolundaki tansiyonu en üst seviyeye taşıdı.
Karşılaşmanın hakemi Yasin Kol, 2025-2026 sezonunda dördüncü kez bir derbi mücadelesinde düdük çalacak. 38 yaşındaki tecrübeli hakem, bu sezon daha önce 8. haftada 1-1 sona eren Galatasaray - Beşiktaş, 14. haftada yine 1-1 biten Fenerbahçe - Galatasaray ve 28. haftada Fenerbahçe'nin 1-0 kazandığı Beşiktaş müsabakalarını yönetmişti. Kol'un son iki sezondaki büyük maç karnesi de dikkat çekiyor.
DEV MAÇLARIN DEĞİŞMEZ İSMİ HALİNE GELDİÜst Klasman Hakemi Yasin Kol, son iki sezonda Üç Büyükler arasındaki rekabette altıncı kez sahne alacak. Geçtiğimiz sezonda Beşiktaş'ın Galatasaray'ı 2-1 ve Fenerbahçe'nin Beşiktaş'ı 1-0 mağlup ettiği karşılaşmalarda da görev yapan Kol, bu sezonki üç derbiyle birlikte ligin en çok tercih edilen hakemlerinden biri oldu. Pazar günkü Galatasaray - Fenerbahçe derbisi, Kol'un kariyerindeki önemli sınavlarından biri olarak kayıtlara geçecek.