
Basketbol Süper Ligi ve EuroLeague ekiplerinden Fenerbahçe Beko, kadrosunda önemli bir değişikliğe gitti. Sarı-lacivertli kulüp, 2022-2023 sezonu başında takıma dahil olan ABD asıllı Türk oyun kurucu Scottie Wilbekin ile olan birlikteliğin karşılıklı anlaşma yoluyla sonlandırıldığını bildirdi.
Kulüp kanallarından yapılan resmi açıklamada, deneyimli oyuncunun dört yıllık süreçte takıma sağladığı katkılara vurgu yapılarak şu ifadelere yer verildi: "Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımımız, 2022-2023 sezonunda kadromuza katılan ve Çubuklu formamızla mücadele ettiği dört sezonda elde edilen birçok başarıda pay sahibi olan oyuncumuz Scottie Wilbekin ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayırmıştır. Scottie Wilbekin’e takımımıza yapmış olduğu katkılar için teşekkür ediyor, kariyerinin bundan sonraki döneminde kendisine başarılar diliyoruz."
SARİ-LACİVERTLİ FORMAYLA KAZANILAN KUPALAR VE BAŞARILARFenerbahçe çatısı altında geçirdiği süre boyunca Scottie Wilbekin, takımın kupa koleksiyonuna önemli katkılarda bulundu. 32 yaşındaki basketbolcu, sarı-lacivertli forma ile çıktığı müsabakalarda 1 EuroLeague şampiyonluğu sevinci yaşarken, yerel organizasyonlarda da 2 Basketbol Süper Ligi, 3 Türkiye Kupası ve 1 Cumhurbaşkanlığı Kupası zaferinde kadronun parçası olmayı başardı.
Kariyerinin son döneminde şanssız bir sakatlık süreci geçiren Wilbekin, 2024-2025 sezonunun açılış evresinde çapraz bağ yırtığı sorunuyla karşı karşıya kalmıştı. Bu ağır sakatlık nedeniyle uzun süre parkelerden uzak kalan tecrübeli isim, mevcut sezonda toplamda 15 müsabakada görev alabildi. Wilbekin, bu maçların 6'sında Avrupa'nın kulüpler bazındaki en prestijli turnuvası olan EuroLeague'de ter döktü.