Fenerbahçe’nin eski başkan Ali Koç’a olan borcu belli oldu

Fenerbahçe Kulübü, bugünkü kritik olağanüstü genel kurul öncesinde merakla beklenen finansal rakamları açıkladı. Kulübün toplam borcunun 28 milyar 710 milyon TL olduğu duyurulurken, Başkan Vekili Murat Salar kongrede yaptığı konuşmada eski başkan Ali Koç'un kulübe verdiği 3.5 milyar TL'lik borcun detaylarını paylaştı ve Koç'un bu alacağı bağışlayacağına dair beyanını aktardı.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2025 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2025 15:07

Fenerbahçe Spor Kulübü, bugün gerçekleştirilen olağanüstü genel kurul toplantısı öncesinde kulübün güncel finansal durumuna ilişkin verileri kamuoyu ile paylaştı. Sarı-lacivertli kulübün resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, borç rakamları detaylı olarak sunuldu.

TOPLAM BORÇ 28.7 MİLYAR TL OLARAK AÇIKLANDI

Açıklanan finansal tablolara göre, 21 Eylül 2025 tarihi itibarıyla Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği ve bağlı ortaklıklarının toplam borcu 28 milyar 710 milyon TL olarak duyuruldu. Borcun dağılımı ise şu şekilde belirtildi:

Kısa Vadeli Yükümlülükler: 18 milyar 939 milyon 53 bin TL

Uzun Vadeli Yükümlülükler: 9 milyar 770 milyon 957 bin TL

BAŞKAN VEKİLİ SALAR'DAN 'ALİ KOÇ BORCU' AÇIKLAMASI

Olağanüstü genel kurul toplantısı sırasında kürsüye çıkan Fenerbahçe Başkan Vekili Murat Salar, açıklanan finansal tablolardaki "Diğer Borçlar" kalemine ilişkin önemli bir bilgilendirme yaptı. Bu kalemde görünen 4 milyar 129 milyon 412 bin liralık tutarın büyük bir kısmının eski başkan Ali Koç'a ait olduğunu belirten Salar, net rakamı da paylaştı.

Salar, "Diğer borçlar kalemindeki rakamın 3 milyar 510 milyon lirası Ali Koç'a şahsi borçtur" dedi.

KOÇ'TAN 'ALACAĞIM YOK' BEYANI VE HUKUKİ GÜVENCE

Ali Koç'un her fırsatta "Benim herhangi bir alacağım yoktur" dediğini hatırlatan Salar, bu borcun resmi kayıtlarda yer almasının bağımsız denetim gerekliliği olduğunu ifade etti. Salar, konuyu Ali Koç ile görüştüğünü belirterek şunları söyledi:

"Allah uzun ömür versin ama emri hak vaki olduğunda resmi olarak borç kaldığında bu durum varisleri de etkileyebilir. Kendisi (Ali Koç) vergisel, mevzuatsal dayanağını oluşturarak varisleri de bağlayacak şekilde kulüpten alacağı olmadığına dair beyanat vereceğini bana iletti."