
A Milli Kadın Voleybol Takımı, Tayland’da düzenlenen FIVB Kadınlar Dünya Voleybol Şampiyonası yarı finalinde Japonya’yı 3-1 mağlup ederek tarihlerinde ilk kez finale yükseldi. Milliler, dünya şampiyonluğu için İtalya ile Brezilya arasında oynanacak final maçının galibiyle karşılaşacak.
Maç Detayları ve Set SkorlarıHuamark Salonu’nda oynanan karşılaşma 1 saat 36 dakika sürdü. Setlerde Türkiye 25-16, 17-25, 18-25, 25-27 skorlarıyla Japonya’yı geçti. Başantrenör Daniele Santarelli yönetimindeki milliler, sahadaki üstün performansıyla dikkat çekti. Japonya’nın başantrenörü Ferhat Akbaş ise karşılaşmayı izledi.
Milli Takım Kadrosu ve Öne Çıkan OyuncularTürkiye’de Ebrar, Zehra, Vargas, İlkin, Eda, Cansu ve Gizem (L) ile yedeklerden Yaprak, Elif ve Hande sahada yer aldı. Japonya kadrosunda ise Ishikawa, Miyabe, Wada, Sato, Shimamura, Seki ve Kojima (L) görev yaptı.
Final Mücadelesi BaşlıyorA Milli Kadın Voleybol Takımı, yarın saat 15.30’da İtalya-Brezilya maçının galibiyle karşılaşarak altın madalya için sahaya çıkacak. Milliler, dünya voleybol tarihine adını altın harflerle yazdırmak için hazırlıklarını sürdürüyor.