Galatasaray'a transferde sürpriz teklif: 'Galatasaraylıyım' diyen David Alaba önerildi!

Şampiyonlar Ligi için iddialı bir kadro kuran Galatasaray'a menajerler aracılığıyla sürpriz bir yıldız önerildi: Real Madrid'in Avusturyalı savunmacısı David Alaba. Daha önce "Ben de Galatasaray'ı tutuyorum" açıklamasıyla gündeme gelen 33 yaşındaki oyuncunun transferi için teknik direktör Okan Buruk'un kararı ve sağlık raporları belirleyici olacak. Alaba'nın sözleşmesinin bitimine bir yıl kalması transfer ihtimalini güçlendiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2025 11:49
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2025 11:49

Leroy Sane transferiyle ses getiren, Victor Osimhen'den ise haber bekleyen Galatasaray'da transfer çalışmaları tam gaz devam ediyor. Sarı-kırmızılıların stoper hattını güçlendirme arayışları sürerken, menajerler aracılığıyla masaya dünyaca ünlü bir isim geldi: David Alaba.

SON KARARI OKAN BURUK VERECEK, SAĞLIK RAPORLARI BELİRLEYİCİ

Real Madrid ile olan sözleşmesinin bitimine bir yıl kalan 33 yaşındaki Avusturyalı yıldız, Galatasaray'a önerildi. Sarı-kırmızılı yönetimin, bu flaş teklifi değerlendirmeye aldığı ve teknik direktör Okan Buruk ile bir görüşme yaparak nihai kararını vereceği öğrenildi.

Transferdeki en kritik nokta ise Alaba'nın sağlık durumu. Geçen sezon yaşadığı sakatlık nedeniyle sadece 14 maçta forma giyebilen tecrübeli savunmacının detaylı sağlık raporları incelenecek. Raporların temiz çıkması ve Okan Buruk'un da onay vermesi halinde, Galatasaray yönetimi Real Madrid ile pazarlık masasına oturacak.

ALABA'DAN GALATASARAY İTİRAFI: "BENİ GALATASARAYLI YETİŞTİRDİLER"

David Alaba'yı Galatasaray için özel kılan bir diğer detay ise oyuncunun geçmişte yaptığı açıklamalar. Sosyal medyada sık sık Galatasaray maçlarını izlerkenki görüntülerini paylaşan Alaba, birkaç ay önce yaptığı bir açıklamada, "Viyana'da Türklerle büyüdüm. Birçok Türk arkadaşım vardı. Onlar da beni bir nevi Galatasaray taraftarı olarak yetiştirdi. Ben de Galatasaray'ı tutuyorum" diyerek sarı-kırmızılı renklere olan sempatisini dile getirmişti.

ÇOK YÖNLÜ BİR YILDIZ: STOPER, SOL BEK, ORTA SAHA

Avusturya Milli Takımı formasını 107 kez giyen ve 15 gol atan David Alaba, çok yönlülüğü ile tanınıyor. Asıl mevkisi stoper olmasına rağmen sol bek ve orta sahada da başarıyla görev yapabiliyor. Kariyerinde daha önce Bayern Münih ve Hoffenheim gibi takımların da formasını giyen yıldız oyuncunun Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 6 milyon Euro olarak gösteriliyor.