Galatasaray'ı 3-0 ile geçen Ziraat Bankkart Efeler Ligi şampiyonu oldu

Voleybol SMS Grup Efeler Ligi final serisi üçüncü maçında Galatasaray HDI Sigorta'yı 3-0 mağlup eden Ziraat Bankkart, 2025-2026 sezonunu şampiyonlukla taçlandırdı.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2026 20:52
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2026 20:52

Ziraat Bankkart, voleybolun en üst organizasyonunda dominasyonunu sürdürüyor. Play-off final serisinin son mücadelesinde rakibine set vermeyen Ankara temsilcisi, seriyi 3-0 kazanarak kupayı müzesine götürdü. Bu zaferle birlikte başkent ekibi, son altı yıl içerisinde beşinci kez ligin zirvesine yerleşmiş oldu.

ZİRAAT BANKKART FİNAL SERİSİNDE RAKİBİNE ŞANS TANIMADI

Mücadelenin ilk seti karşılıklı sayılarla başlarken, 13-13'lük eşitliğin ardından oyunun kontrolünü ele alan Ziraat Bankkart, 25-22'lik skorla avantajı kaptı. İkinci sete fırtına gibi başlayan Ankara temsilcisi, Fornal'ın etkili servisleri ve bloklardaki kusursuz performansıyla farkı hızla açtı. Galatasaray'ın oyun kurmakta zorlandığı bu bölümde 25-13'lük skorla durumu 2-0'a getiren ev sahibi ekip, şampiyonluk kapısını araladı.

BAŞANTRENÖR MUSTAFA KAVAZ VE ÖĞRENCİLERİNDEN ÜÇ KUPALI SEZON

Üçüncü setin başında Nimir, Clevenot ve Fornal'ın hücumdaki üretkenliğiyle farkı açan Ziraat Bankkart, Galatasaray'ın Ahmet Tümer ile bulduğu blok sayılarına rağmen hata payını düşük tuttu. Kritik anlarda 18-14'lük üstünlüğü yakalayan başkent ekibi, seti 25-19 kazanarak sezonu üç kupayla kapattı. Şampiyonlar Kupası ve Kupa Voley'in ardından Efeler Ligi'nde de mutlu sona ulaşan ekipte, Başantrenör Mustafa Kavaz 2022'den bu yana sürdürdüğü görevinde dördüncü lig şampiyonluğunu yaşadı.

VOLEYBOLUN ZİRVESİNDEKİ ŞAMPİYONLUK YARIŞI VE BAKAN BAK'TAN TEBRİK

Ankara ekiplerinin ligdeki hegemonyası bu sonuçla altıncı yılına girerken, Ziraat Bankkart toplam şampiyonluk sayısını beşe çıkararak Fenerbahçe'yi yakaladı. Galatasaray'ın 1989 yılından bu yana süregelen kupa hasreti ise 37 yıla çıktı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, yayımladığı kutlama mesajında "Ziraat Bankkart ile Galatasaray takımlarının karşılaştığı Voleybol Efeler Ligi play-off final serisinde rakibini yenerek Voleybol Efeler Ligi 2025-2026 sezonu şampiyonu olan Ziraat Bankkart’ı kutluyorum. Final serisinde mücadele eden Galatasaray'ı da tebrik ediyor, her iki kulübümüze başarılar diliyorum." ifadelerini kullanarak her iki camiayı da onurlandı.